Bloggaren Corruptio gripen av polis

Den bloggare som går under namnet Corruptio har gripits av svensk polis. Han heter egentligen Ratko Zindovic och har tidigare dömts för inblandning i olika brott. Hans blogg, eller bloggar, skriver nästan enbart om poliser och kan knappast kallas för en trovärdig källa. Snarare en rättshaverists excesser. På en del håll på internet och viss kretsar ses Corruptio dock som lite av en hjälte då han ju enbart tycks ägna sig åt kritik av polisen och andra instanser inom rättsväsendet.

Corruptio  greps vid en, som det verkar, kraftigt överdimensionerad insats:

Polisens piketstyrka slog på måndagskvällen till mot det som antas vara mannens bostad på en ort utanför Landskrona. Mannen är dock sedan i somras skriven på en av landets förnämsta adresser, nämligen Bondeska palatset på Riddarhustorget i Stockholm, som är säte för Högsta domstolen.

Det kan knappast finnas anledning att använda piketen vid en insats om en sådan person som Zindovic. Men å andra sidan så vet vi inte om piketen använts eller inte, de flesta journalister har noll koll på vilka som är piketen och hur man skiljer ut dem från andra poliser i polisbussar. Men om det är så att polisen misstänker att Zindovic är inblandad i bombdåden mot Rättscentrum i Malmö är piketens närvaro vid insatsen förståelig.

Zindovic är misstänkt för grovt förtal, ofredande, hets mot folkgrupp, brott mot personuppgiftslagen samt förgripelse mot tjänsteman. Han har i flera års tid hängt ut poliser, åklagare och andra personer på internet. Många företrädare för rättsväsendet har förolämpats grovt på ett stort antal bloggar som Corruptio misstänks ligga bakom.

Som näthatare på det sätt han beskriv i gammelmedia har jag dock inte uppfattat honom. Hans vrede tycks enbart rikta sig mot representanter för samhället och det är väl sällan som han direkt riktar hot mot någon. Men han hatar uppenbarligen poliser, åklagare, domare och en del andra företrädare för samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements