Husrannsakan hos mc-klubb i Svenljunga

Med anledning av att en gripen inbrottstjuv var skriven i en fastighet som tillhör Red Devils MC i Svenljunga genomfördes det en husrannsakan i fastigheten. Den gripne var en av tre män i åldrarna 35-55 år som ertappades av en sommarstugeägare när de gjorde inbrott i dennes sommarstuga:

Ägaren ringde polisen och ställde sin bil tvärs över infarten för att hålla dem kvar. När männen kom ut ur huset flydde ägaren upp i skogen. Då dök ytterligare en bil upp, med släp, som misstänks vara i sällskap med inbrottstjuvarna.

– Gärningsmännen tog sig förbi och ägaren informerade oss åt vilket håll de körde. De visade sig att de körde åt samma håll som våra radiobilar kom ifrån, säger Christer Fuxborg, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

När polisen och de misstänkta inbrottstjuvarna möttes vill de senare först inte stanna utan körde på en av polisbilarna. När de ändå stannade så hittade polisen stöldgods i de två bilarna.

Åklagaren har begärt att de tre männen ska häktas och häktningsförhandlingar sker i Borås tingsrätt idag. Inbrott är kanske inget allvarligt brott, men detta ärende har lite speciella egenskaper. Dels är de misstänkta inbrottstjuvarna ovanligt gamla, brottslingar brukar vara yngre och del var en av dem skriven i ett mc-gängs fastighet.

Red Devils MC är en supporterklubb till Hells Angels MC men det är inte klart om den misstänkte inbrottstjuven som var skriven i fastigheten var medlem eller inte. Det är dock svårt att tro att han skulle vara skriven i en fastighet tillhörigt en mc-klubb utan att vara medlem i samma klubb.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements