Tre bussar beskjutna vid Gårda och Kallebäck

På måndagseftermiddagen och kvällen, dvs igår, besköts tre bussar som passerade Kallebäck och Gårda på RIksväg 40 och E6. Det var en turistbuss, en flygbuss som tycks ha träffats av två skott och en buss på linje 610 mellan Göteborg och Rävlanda.

Beskjutningarna har skett vid lite olika platser mellan Gårda och Delsjömotet i Kallebäck vilket ju är ett ganska kort avstånd att förflytta sig och det är inte alls långt emellan som GP påstår. Sannolikt handlar det väl därför om en skytt som förflyttat sig även om polisen i nuläget säger att de inte har någon uppfattning om antalet skyttar. Några konkreta spår eller spaningsuppslag har inte polisen ännu.

Turistbussen kontrollerades av polis på Odinsgatan, bussen på linje 610 gick polisen igenom vid ändstationen i Rävlanda och flygbussen undersöktes vid Nils Ericssonterminalen inne i stan. I bussarna har 5-6 mm stora hål hittats men ingen i bussarna skadades när de blev beskjutna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements