Omnämnd i SVT Opinions årskrönika

I september månad skrev jag ett av mina mest lästa inlägg här på bloggen, Varför flyktingarna är män. En redigerad version publicerades på SVT Opinion och det är den som nämns i deras årskrönika. Genom att artikeln publicerats på SVT Opinion är det mitt totalt mest lästa inlägg under hela 2015.

Förresten så lyckades jag skriva en riktig kioskvältare efter att jag publicerat mitt inlägg om mest läst under 2015. Det var faktiskt lite oväntat. Inlägget, Enfald, likriktning och ensidighet på GP:s ledarsida, hade 3 551 besökare under 2015 vilket visserligen inte gör det till ett av de tio mest lästa inläggen under hela året, men det mesta lästa inlägget det sista kvartalet. Normalt sett får jag de flesta läsare via Googlesökningar och i andra hand via länkar på facebook. Men för inlägget om GP:s ledarsida spelade länkningar på Twitter störst roll.

Under 2015 kom 77% av läsarna till min blogg via Googlesökningar, 10% direkt och över 6% från länkar på facebook. Andra sökmotorer än Google stod för cirka 3% av besöken medan bloggportaler av olika slag stod för cirka 1%. Bloggportaler och Twingly som för några år sen hörde till de viktigaste källorna för besök till min blogg har med andra ord helt spelat ut sin betydelse. Twitter spelar också en mycket begränsad roll. av besöken som kommer från social medier av olika slag stod facebook för 90% och Twitter för 7% under 2015.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements