Riksdagsman inte längre misstänkt för våld mot tjänsteman

Daniel Sestrajcic

Daniel Sestrajcic

Riksdagsmannen Daniel Sestrajcic från Vänsterpartiet är inte längre misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Detta meddelade åklagarmyndigheten den siste februari. Utredningen läggs därför ner. Skälet för beslutet är bevissvårigheter.

– Bevisningen räcker inte, säger chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Det är naturligtvis sant på ett sätt. Det finns inga bevis då något brott troligen aldrig ägt rum. Problemet är nog istället att utredningen överhuvudtaget startade. Det fanns ingen anledning till det utan det måste betraktas som ett rent polisiärt trakasseri mot en aktiv och stridbar politisk aktivist. En misstanke om ohörsamhet mot ordningsmakten kvarstår dock och utreds av åklagare.

Det var i samband med rivning av ett tältläger för tiggare i Malmö i oktober förra året som de händelser för vilka Sestrajcic utreddes skedde. Brottsrubriceringarna var försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ohörsamhet mot ordningsmakten, varav de två första brottsmisstankarna nu avskrivs. vad som nu borde ske är en utredning av varför polisen och åklagare ägnar sig åt att slösa tid och pengar på något som aldrig har varit ett brott eller i närheten av ett brott.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att det skulle finnas en film som visar att Sestrajcic sparkar mot poliser. Någon sådan film finns inte vilket är en naturlig följd av att någon sådan händelse med all sannolikhet aldrig skett.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements