En av Bonniers största ägare har dött

Jeanette Bonnier var en av de enskilt största ägarna i Bonniers. Sannolikt den enskilt allra största. Hennes aktier ska enligt media övertas av en stiftelse och inte ärvas av släktingar. Det kan på sikt betyda att familjens makt över företaget minskar men i det först skedet betyder det mycket lite då hennes 10% av aktierna inte kommer att förändra nåt.

De flesta andra mediekoncerner i Sverige är ägda av stiftelser, det gäller Schibsted-koncernen med SVD och Aftonbladet, MittMedia AB, Norrköpings Tidningars Media AB, och Gota Media AB. Undantag har så här länge varit familjen Anders tidningar i Värmland, Hjörnes Stampen-koncern, familjen Hamrins tidningar i Småland och Bonnierkoncernen.

Läs mer om familjen Bonnier:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “En av Bonniers största ägare har dött”

  1. Förmodligen är det så vist ordnat att aktier med rösträtt inte går över till stiftelsen utan ligger kvar inom släkten i en eller annan form.

    1. Kanske är det så. Men resten av familjens makt räcker nog ändå. Dessutom är en stiftelse också familjekontroll om de som sitter i stiftelsens styrelse är från familjen. Så är det för i stort sett alla danska storföretag och för Wallenbergs.

Kommentarer inaktiverade.