Meningslöst pladder i supermiljöpodden

Lyssnade på en podcast om fiske, speciellt om räkfiske, och miljöfrågor på Supermiljöbloggen. Det var två skärpta unga kvinnor, Vera Telemo och Ellen Palm, som pratade med varandra.

Problemet var att de inget kunde om ämnet ifråga och det var faktiskt bara pladder som strömmade ut ur högtalarna. Okunnigt pladder. Vad är meningen med att spela in sånt och varför sprider Supermiljöbloggen den typen av ointressant, meningslöst och okunnigt pladder? Om resten av deras poddar innehåller inslag av samma usla kvalitet är det faktiskt mycket oroande.

Ingen lär sig nåt av okunnigt pladder och med okunnigt pladder kan ingen heller påverka nåt. Det finns därför ingen mening med att sprida sådant vidare via en podcast eller via Supermiljöbloggen.

Pladder är helt okej om två kompisar sitter och snackar över en fika, men det är inte okej om meningen är att det ska spridas till många. Då måste det krävas lite mer sakkunskap, skärpa och stringens.

På min blogg om yrkesfiske finns en mängd inslag om räkfiske. De innehåller betydligt mer korrekt information och bättre frågeställningr än de två kvinnornas podcastpladder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements