Tramsiga artiklar i GP om stökigt studentfirande

Tydligen spårade det ur lite på ett studentflak i Göteborg igår. Det kastades knallskot och en del unga män var lite väl stökiga. Det är förståeligt om folk vid sidan av blev rädda för knallskotten, men så mycket mer var det ju inte. Att kalla det upplopp som en rubrik i GP gör är uppenbart rena dumheterna. Att kalla det kaos är också trams. För femton år sen var det kaos och upplopp på Avenyn en fredag i juni. Sådant ser helt annorlunda ut. Nu var det knappt småstökigt.

Att överhuvudtaget uppröras över att studentfirare badar i Poseidon eller leker i vattenspelet vid Stadsbiblioteket på det sätt som journalisterna i GP verkar ha blivit är också löjligt. Det badas i Poseidon på studenten varje år. Sånt spelar faktiskt ingen roll. Att studentfirarna lekte i vattenspelet vid Stadsbiblioteket är också förväntat. Inte märkligt, inget förvånande, inget att uppröras över och inget för polisen att ingripa mot. De upprörda människor som intervjuats av GP borde ta det lite lugnare och inte hetsa upp sig över oförargliga saker.

Journalister borde för sin del sluta skriva artiklar som förvränger verkligheten. För nåt upplopp eller nåt kaos var det inte på Avenyn igår. Lite extra stökigt studentfirande var det sannolikt, men det mesta som beskrivs i GP som stök och upplopp var bara helt normalt under ett studentfirande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements