Mord på Blidvädersgatan i Biskopsgården

På juldagskvällen sköts en ung man till döds på Blidvädersgatan i södra Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Troligen sköts han på en innergård, men han påträffades i en trappuppgång där han sannolikt sökt skydd. Mannen i 20-årsåldern var när han påträffades fortfarande vid liv men avled senare på sjukhus. Han sköts enligt uppgift i ryggen.

Mordet har med stor sannolikhet koppling till tidigare mord i stadsdelen och den konflikt som finns mellan två kriminella grupperingar, Vårvädersligan och Friskvädersnätverket. Det är det tredje dådet på kort i området kring Vårväderstorget. Först blev Adrian Kastrati skjuten och skadad, sen sprängdes en granat utanför en lägenhet på Vårvädersgatan och nu en man dödad på Blidvädersgatan. Uppgifter som inte är konfirmerade tyder på att den döde ska vara knuten till Vårvädersligan.

Mordet bör vara det 6:e gängrelaterade mordet i Göteborg i år. Jämfört med förra året är det en minskning. Även antalet skottlossningar har minskat. Göteborg har också mycket färre skjutningar än de två andra stora svenska städerna, Malmö och Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Mord på Blidvädersgatan i Biskopsgården”

Kommentarer inaktiverade.