Bokförlaget Leopard överväger att bojkotta bokmässan

Bokförlaget Leopard ifrågasätter Bokmässans beslut att fortsatt låta Nya Tider ställa ut. Det hela motiveras av Moa Elf Karlén, förlagschef Leopard förlag, i ett inlägg på förlagets hemsida:

För vårt förlags del, ett förlag som vill skapa goda förutsättningar för författare och journalister att fortsätta arbeta i trygghet och som på nära håll har följt och stöttat författare som har tvingats utstå hot har vi svårt att acceptera Bokmässans hållning. Filmen som har publicerats borde innebära att Nya Tider inte är välkomna som utställare på Bokmässan. En mässa som inte agerar mot detta behöver vi ifrågasätta.

Hösten 2017 överväger därför Leopard förlag att inte medverka vid årets mässa om Bokmässan inte ändrar sitt beslut vad gäller den omtalade tidningen. Vi har i dag, den 28 april, parallellt påbörjat planeringen av ett antal aktiviteter i Göteborg utanför mässområdet i samarbete med andra aktörer.

Vår förhoppning är naturligtvis att fler förlag och författare fortsätter att agera och att Bokmässan omprövar sitt beslut, tar sitt ansvar för att vara en trygg arena och inte låter Nya Tider ställa ut.

ETC som beslutat sig för att bojkotta Bokmässan är delägare i Leopard Förlag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements