Svensk skjuten av spansk polis

Enligt spansk media har en svensk skjutits ihjäl av spansk polis efter att ha huggit ihjäl en polisman, den 51-årige Blas Gámez Ortiz, som tänkte gripa honom. Svensken som uppges heta Pierre Danilo Larancuent och ha varit 36 år gammal påträffades när polisen tänkte gå till en lägenhet där en mördad man misstänks ah styckats. för att ha Den styckmördade var en 42-årig man, Alberto Enrique F. V., som påträffades i en resväska en bit från den aktuella lägenheten Om nu identifikationen stämmer och det inte handlar om identitetsstöld.

Enligt svenska kvällstidningar skulle det handla om en välkänd västsvensk kriminell, men det är ju uppenbarligen ett rent påhitt. Att han är från Västsverige verkar dock vara korrekt då Larancuent växte upp i Göteborg och fortfarande är skriven på en adress i Majorna. Han dömdes år 2004 till 14 års fängelse för narkotikabrott vilket också uppges i spansk media.

Under tiden i fängelse läst han in en högskoleexamen i såväl historia som sociologi. Tillsammans med dömde trippelmördaren Ricard A R Nilsson har han skrivit artiklar för olika tidningar, bland annat tidskriften Skurk. 2012 debuterade de tillsammans med thrillern Män utan nåd, som författarduon Nilsson & Larancuent och 2013 kom författarduons andra kriminalroman ut, Med döden som skugga. Därefter har de också gett ut en novellsamling. De är respektive har varit medarbetare i Magasinet Paragraf.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Ärligt sagt verkar det hela märkligt. Varför skulle en tidigare brottsling som återanpassat sig väl till samhället, skaffat familj och jobb, delta i ett styckmord i Spanien?

Advertisements

One Reply to “Svensk skjuten av spansk polis”

Kommentarer inaktiverade.