Svenska Mässan bjöd in nazisterna till Göteborg – nu får VD gå

Maria Källsson, VD för Svensk Mässan avgår formellt genom att hon själv säger upp sig. Hon är den yttersta ansvariga för att nazister erhöll plats på Bokmässan och därmed indirekt också ansvarig för att nazister försökte marschera på Göteborgs gator. Det är svårt atts e hennes avgång som nåt annat än att hon nu får betala priset för sin odemokratiska  och nazistvänliga hållning som orsakade en kraftig tillbakagång för Bokmässan som sådan.

Däremot innebar motståndet mot nazister från författare, utställare och besökare i att Göteborg som litteratur och kulturstad fick ett positivt uppsving med många alternativa bokmässor och kulturscener. Dessutom visade 10 000-tals göteborgare att nazisterna inte var välkomna i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements