Isabella Lövin är faktiskt en helt vanlig person

Kulturchefen på Göteborgs-Posten, Björn Werner, är en slags polerad variant av Joakim Lamotte som den sistnämnde var tidigare innan han utvecklades till fullfjädrad rasist. Utan bestämda åsikter, utan politisk skolning och kunskap samt utan kompass. Precis som Lamottes tyckande kunde vara tidigare är Björn Werners idag. Det är än hit, än dit, utan styrsel och ofta märkligt.

Nu menar Björn Werner att de med makt absolut ska ha det bättre än andra människor i Sverige. Därför att de enligt honom är ovanliga personer, ovanliga människor. Det är ett elitistiskt och odemokratiskt synsätt. Isabella Lövin är en helt vanlig människa. Det finns inget ovanligt med henne mer än att hon gjort karriär på en bok som innehåller en hel del felaktigheter.

Isabella Lövin är en helt vanligt person med ett ovanligt uppdrag. Bara för att hon har ett ovanligt uppdrag så ger det henne inga rättigheter som skiljer sig från andra människors rättigheter. Däremot ger det henne fler skyldigheter.

Jag ser inga problem med att Lövin flyger i första klass på flyget. Men det finns heller ingen anledning för oss skattebetalare att stå för notan. Det räcker med att vi betalar för en resa i vanlig ekonomiklass för alla ministrar. Vill de flyga bättre kan de själva betala resten. Med de löner de har så är det inga problem för dem.

Det finns ingen anledning till att folkvalda ska ha andra rättigheter än vanligt folk. De är i själva verket vanliga människor med ovanliga uppdrag. Genom sina ovanliga uppdrag har de skyldighet att spara med medborgarnas pengar och i övrigt samma skyldigheter som alla andra att vara försiktig när det gäller klimatet och miljön.

Men Björn Werner på GP tycker att eliten ska ha bättre rättigheter än folket. Det tycker inte jag.  Men han har ju rätt i att inte bara politiker ska kritiseras för att de flyger för mycket utan även så kallade influencers, stormrika artister, idrottsstjärnor, fantasiavlönade företagsledare och livsstilsjournalister.

Skillnaden är dock att de senare betalar själva eller får betalt av sina företag. Problemet där är den ekonomiska ojämlikheten i samhället, de ekonomiska orättvisorna som gör det möjligt för dem att tjäna fö mycket pengar och leva på att skriva om och sprida meningslösheter. Som Björn Werner. En politiker använder skattepengar.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Isabella Lövin är faktiskt en helt vanlig person”

  1. ”Jag ser inga problem med att Lövin flyger i första klass på flyget. Men det finns heller ingen anledning för oss skattebetalare att stå för notan. Det räcker med att vi betalar för en resa i vanlig ekonomiklass för alla ministrar. Vill de flyga bättre kan de själva betala resten. Med de löner de har så är det inga problem för dem.”

    Jag har många många timmar flygtid bakom mig, den övervägande i ekonomiklass, och jag kan försäkra att man känner sig allt annat än alert och fräsch när man landat efter en natt av mycket begränsad sömn. Om jag då efter en snabb dusch och ett ännu snabbare ombyte, ibland kanske direkt på flygplatsen, utan någon vila eller återhämtning skall delta i ett möte och förväntas bidra med något säger det sig själv att resultatet blir därefter. Jag har fler än en gång varit med på möten då deltagare ”slumrat till” just på grund av den orsak jag skriver och det har hänt även mig. I dessa fall får uppdragsgivaren knappast ut det som förväntas av vare sig biljettkostnader, hotellkostnader eller traktamenten som lagts på resan.

    Själv har jag lärt mig läxan och försöker lägga upp resan på ett sådant sätt att jag är utvilad innan den aktivitet jag förväntas delta i. Det kan innebära att jag måste resa tidigare till priset av tillkommande hotellövernattning och ytterligare traktamentskostnader. Ibland innebär det att jag får ”offra” obetald tid om jag reser ut en söndag eller om det är en riktigt lång resa redan på lördagen. Om jag trots allt inte hittar ett upplägg som medger att jag kommer vara alert på den aktivitet jag är utskickad till tar jag en diskussion med min arbetsgivare och brukar då få tillåtelse att resa ”business class” där det faktiskt går alldeles utmärkt att få en normal nattsömn.

    Hur det var i Lövins fall vet jag inte. Men om det varit på det sättet att Lövin i direkt anslutning till sin ankomst skulle delta på något möte är hennes biljett i ”business class” både rimlig och motiverad. Som skattebetalare har jag inget som helst problem med det. Jag har större problem med att Lövin ”slumrat till” på mötet.

Kommentarer är stängda.