Tidigare bombad krog fick indraget alkoholtillstånd

Flying Scotsman på Storgatan i närheten av Avenyn, Champagnebaren Små Bubblor på Nordenskiöldsgatan och El Barrio på Magasinsgatan (tidigare Magnus & Magnus) är tre krogar som har en sak gemensamt. De har blivit fråntagna sitt tillstånd att servera alkohol. Ägarbolagen Bohus Malmön Krog AB, Små Bubblor AB och Talk Talk AB lever enligt Göteborgs stads sociala resursnämnd inte upp till de lämplighetskrav som listas i paragraf tolv i alkohollagens åttonde kapitel.

En av krogarna, Flying Scotsman, utsattes i december 2018 för ett bombattentat. Det gick inte då att se någon koppling från ägarna till kriminalitet men det kan ju ha handlat om utpressning och beskyddarverksamhet.

Ordinarie i styrelsen för Bohus Malmön Krog AB är Najla Khossravinia och suppleant är Marcel Sagat. Ingen av dem är dömd för brott. Khossravinia är bara 21 år gammal och en del kan väl tyda på att hon är en bulvan för en verklig huvudman. Hon har nyligen ersatt Dimitrios Boubitsas som styrelseledamot. Även i ett annat bolag har denne ersatts av en ung kvinna, det gäller PK i Göteborg Holding AB, i det fallet av Melika Ghadami, också hon 21 år gammal. Även i det fallet känns det som om det handlar om ett bulvanförhållande. Styrelsesuppleant i det företaget är Panagiotis Abrazis. Ingen av dem är någonsin dömd för brott. Boubitsas är inte längre sökbar i flera olika databaser och kan därför eventuellt ha fått skyddad identitet. Han är heller aldrig dömd för brott.

Enligt representanter för bolaget har krogen i nuläget dock tillstånd på grund av ändrade förhållanden. Det handlar väl troligen om bytet av styrelseledamöter. För även om det ser ut som bulvanförhållanden kan det ju vara formellt korrekt ändå. Kanske är båda de unga kvinnorna anställda på krogen. Kanske är de också delägare i företagen.

Små Bubblor AB bildades 2016 och verkar hela tiden sen dess gått med förlust. Bolagets ekonomi är sannolikt ansträngd och restaurangen är stängd. Styrelseledamöter och troligen också ägare är Martin Hedberg som är bosatt i Sollentuna, Lotta Friberg (VD) och Daniel Klodzinski. Ingen av dessa personer är dömd för brott.

Ordinarie styrelseledamot i Talk Talk AB är Misho Angelovski och suppleant är hans far Zvonko Angelovski. Det finns inget anmärkningsvärt i bolaget eller för någon av de två personerna. Ingen är tidigare dömd för brott. Misho Angelovski är ägare och enligt honom handlar det om för sent inlämnade årsredovisningar. Han tog 2016 över restaurangen Magnus & Magnus och gjorde om den till El Barrio år 2018. Han äger också Station Group AB utan omsättning men med förluster sen bolaget bildades. Angelovski uppger i GP att han överklagade beslutet som serveringstillståndet men tidningen skriver att han fick avslag.

Advertisements