Rika vill inte se fattigdom och föreslår därför ökad brottslighet

De flesta kommuner som vill förbjuda synlig fattigdom är kommuner där människor är rikare. De rika vill inte se den fattigdom de medverkar till att skapa. De vill inte se klassklyftorna i det samhälle där de har makten. De klassklyftor och den fattigdom deras samhälle skapar. De vill slippa se kapitalismens orättvisor. Därför vill de förbjuda fattiga att synas genom att förbjuda tiggeri, burkinsamling, skrotinsamling med mera. Allt för att se till att fattigdomen inte syns. För den försvinner ju inte bara för att de synliga tecknen förbjuds.

Istället innebär ett förbud av tiggeri, burkinsamling och andra enkla och lagliga metoder för att tjäna lite pengar att många fattiga människor drivs in i brottslighet. Om det blir svårare att tjäna pengar på lagligt sätt blir knarklangning, fickstölder, snatteri, inbrott och rån sådant som fattiga människor kommer att ta till för att kunna försörja sig. På vilket sätt ett samhälle blir bättre på så sätt övergår mitt förstånd.

För att försöka fortsätta med tiggeri och burkinsamling kommer de fattiga vid förbud bli tvungna att ha beskydd. Sådant beskydd ges av kriminella gäng så det leder till att många fattiga hamnar i kriminellas klor. Det innebär att de med tiden tvingas till knarklangning, fickstölder, prostitution, snatteri, inbrott och rån.

Förbud mot synlig fattigdom leder dessutom till att de som vill fortsätta med tiggeri etc i större utsträckning kommer att vara unga män. Unga män har större benägenhet att begå brott som rån, inbrott, stölder och knarklangning än andra människor

De förbud mot synlig fattigdom som rika vill införa driver på tre sätt de fattiga in i brottslighet. Dels för att de i det läget inte har några andra alternativ, dels för att de hamnar i klorna på kriminella, del för at andelen unga män bland de synligt fattiga ökar. Förbud mot synlig fattigdom ger inte ett bättre samhälle utan ett sämre. Det är ett direkt sätt att öka brottsligheten. Det är uppenbart vad rika i kommuner som Danderyd, Täby, Lidingö, Ekerö, Vellinge, Kungsbacka med flera vill göra.

PS. Det finns också ett antal kommuner som infört tiggeriförbud på grund av ren rasism. Sölvesborg, Bromölla, Staffanstorp, Eskilstuna och Katrineholm.

Advertisements