Skottlossning i Rågsved – 2 skadade och sju gripna

Polis och ambulans larmades till Sköllerstagatan i Rågsved strax innan klockan 8 på fredagskvällen med anledning av att flera personer hört ljud som lät som skottlossning.När polisen kom till platsen påträffades två personer med skottskador. De två skottskadade personerna fördes med ambulans till sjukhus. De är allvarligt skadade. En förundersökning gällande försök till mord inleddes.

Under natten till lördagen grep polisen flera personer. Sju personer anhölls under natten vid olika tidpunkter. Dessa personer har delvis redan förhörts men förhören ska fortsätta under lördagen. Så snabba gripanden är ovanliga vi skjutningar, speciellt om skjutningarna är gängrelaterade och det mesta tyder väl på det.

I våras häktade ett av offren som misstänkt för att ha skjutit mot en person i Stockholmsförorten Vårby. I mannens källarförråd hittades ett gevär i samband med den utredningen enligt uppgifter i Aftonbladet. Han dömdes till ett års fängelse och har nyligen släppts fri.

De anhållna personerna ska enligt samma tidning vara fem män mellan 18 och 28 år och två pojkar i övre tonåren. De ska vara anhållna för grovt vapenbrott. Vapnen som användes vi skjutningen hittades på de två yngre personerna.

Några av de misstänkta skyttarna har tidigare dömts för medhjälp till penningtvättsbrott, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott medan andra inte är dömda för några grövre brott. De två pojkarna är tidigare ostraffade.

Det verkar troligt att polisen haft spaning på antingen något av offren eller någon av skyttarna. Eller så var de i närheten i samband med nåt annat brott och en utredning kring det. Ett så snabbt gripande verkar annars helt osannolikt. Att de även ska ha fått tag på skjutvapnen är ytterligare en detalj som tyder på att polisen redan var i närheten.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!