Dumheter om kriminella nätverk i Stockholm i polisrapport

Polisens rapport om kriminella nätverk i Stockholm kom ut i oktober. Fast ingen verkar ha läst den. Polisen inkluderar supportergäng, fotbollsfirmor, islamister, högerextremister inklusive nazister och vänsterextremister bland de kriminella gängen. Det är inget annat än dumheter.

Nazister, andra högerextremister, fotbollshuliganer, fotbollsfirmor och vänsterextremister ingår inte i och är inte kriminella gäng och nätverk. Dessutom hittar polisen på nätverk som inte finns. Rapporten betsår av påhitt och lögner.

Journalisterna verkar inte har läst rapporten. De som läst den ifrågasätter ingenting. Det handlarom dålig journalistik och faktisk också lögner när en gammal rapport påstås vara ny.

Sanningen är nog att det inte finns fler än cirka 30 kriminella nätverk i Stockholmsområdet om vi håller oss till en vid definition. I Göteborg finns det cirka 15. Rapporten är helt enkelt inte värd pappret den är skriven på.

Läs mer:

Advertisements