Åtal mot gängmedlemmar från Tynnered

Fyra personer från Tynnered har åtalats i Danmark för en kidnappning och ett planerat värdedepårån. De fyra personerna är knutna till ett av två kriminella nätverk i området, den så kallade G-falangen som innefattar personer från familjerna Goulara och Rostami samt vänner till dem. De har länge legat i konflikt med V-falangen (också kallad M-falangen) och konflikten har under några år den dödligaste i Göteborg. De fyra männen greps i november 2019 i Danmark i samma kvarter där två medlemmar från gänget Shottaz en kort tid innan skjutits ihjäl.

Cirka en månad innan de fyra männen greps, mer exakt den 8 oktober klockan halv ett (00:30) på natten, ska de ha stoppat en man i en bil, tilltvingat sig hans bilnycklar och under pistolhot tvingat in honom i den bli de själva körde. De höll honom fången i 17 timmar under vilka de åkte runt till olika adresser för att råna mannen på värdeföremål och annat. Mannen ska också ha blivit slagen och fastbunden vid en stol men vid 18-tiden på kvällen sam dag som han kidnappades lyckas han smita ifrån sina kidnappare. Rymningen skedde i Lyngby strax utanför Köpenhamn.

Förutom kidnappning åtalas de 4 männen för att ha planerat ett rån ihop med en man i 50-årsåldern, Tayeb Si M’rabet, som var inblandad i det så kallade Brøndbyrånet 2008. Han dömdes år 2010 till 10 års fängelse för inblandningen i det rånet. Tayeb Si M’rabet efterlystes i samband med att svenskarna häktades i november 2019. Planen var att råna Loomis värdedepå i Taastrup utanför Köpenhamn. De 4 svenska männen hade vid gripandet ägnat sig åt rånplanering från augusti 2019.

Brøndbyrånet har koppling till ett par olika mord som skett i Sverige och Storbritannien. Dels mordet på Karolin Hakim i Malmö i augusti 2019, dels mordet på Flamur Beqiri i London i december 2019.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!