En död vid nyårsskjutning i Malmö

På nyårskvällen sköts en ung man påVon Rosens väg i Rosengård, Malmö. Larmet till polisen inkom 17:17. Polis och ambulans anlände en kort tid efter larmet och mannen kördes till sjukhus. Mannen som är i 25-åldern avled på sjukhus.

Den unge mannens uppges bära namnet Saleh Idris Omeirat. Han verkar ha varit bosatt i Tyskland men har ska också ha en koppling till ett eller flera kriminella nätverk i Malmö då han enligt Sydsvenskan ska ha pekats ut i polisens så kallade klanrapport.

Vissa delar av släkten Omeirat hör till de familjer som pekas ut i polisens så kallade klanrapport så uppgifterna i Sydsvenskan verkar stämma. Men då borde det inte vara så att han bor i Tyskland. Släkten tillhör befolkningsgruppen mhallami (mardelli) och är kan kopplas till andra familjer med samma ursprung som Fattah, Saado och Khodr. Delar av släkterna (dvs enstaka familjer), Saado, Khodr och Fattah pekas också ut som kriminella grupperingar i polisens så kallade klanrapport.

I Tyskland kopplas släkten Omeirat också till släkterna Charr och Al Zein (Zein, El Zein) där vissa familjer utgör centrala delar av ett kriminellt nätverk. Även dessa släkter är mhallami. Det gäller också tre familjer ur släkten Al Zein som finns i Malmö stavar sitt namn olika, Al Zein, El Zein respektive Zein. Alla de nämnda familjerna/släkterna är från samma befolkningsgrupp.

Observera att de flesta med dessa namn inte har någon koppling till brottslighet eller kriminalitet. En del är bara avlägset släkt med andra som har samma namn och andra är inte alls släkt.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!