Supersnuten förlorar jobbet

Supersnuten förlorar jobbet. Den så kallade supersnuten som varit chef för den kritiserade Disagruppen har flera gånger dömts för tjänstefel. Den senaste gången vara 2022 och det skulle om domen vunnit lag kraft ha lett till att mannen fått sparken. Domen överklagades dock till hovrätten som fastställde domen under hösten 2023.

Även det domslutet överklagades. I mars avslog Högsta domstolen överklagandet och därmed har domen vunnit laga kraft. Genom att domen har vunnit laga kraft har polisens personalansvarsnämnd (Pan) beslutat att den aktuelle polisen ska förlora sitt jobb. Alltså, den så kallade supersnuten förlorar jobbet. Får sparken.

Bandhagenärendet

Domen 2022 handlade om att Disagruppen använde sig av en tung missbrukare för att köpa narkotika av en gatulangare i Bandhagen. Efter att gruppen gripit säljaren lät de missbrukaren gå fri. Han fick dessutom gratis heroin som belöning. Händelserna noterades varken i anmälan eller rapporter om ärendet.

Alla tre poliser som var inblandade i Bandhagenärendet dömdes för tjänstefel och nu får alltså den tidigare chefen som heter Kristofer Samsing sparken som en följd av domen.

Våldtäktsåtal

En annan av de dömda i Bandhagenärendet har nyligen åtalats igen. Det handlar om en n 39-årig polis som åtalas för en grov våldtäkt i en Stockholmskommun i april 2023. Polismannen har enligt åklagaren med våld genomfört upprepade orala och vaginala samlag mot en kvinnas vilja. Den aktuelle polismannen har suttit häktade sen april. Enligt Pan som utrett polisen kommer han att förlora jobbet om han döms.

Läs mer:

Ett svar på “Supersnuten förlorar jobbet”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.