Supersnuten förlorar jobbet

Supersnuten förlorar jobbet. Den så kallade supersnuten som varit chef för den kritiserade Disagruppen har flera gånger dömts för tjänstefel. Den senaste gången vara 2022 och det skulle om domen vunnit lag kraft ha lett till att mannen fått sparken. Domen överklagades dock till hovrätten som fastställde domen under hösten 2023.

Även det domslutet överklagades. I mars avslog Högsta domstolen överklagandet och därmed har domen vunnit laga kraft. Genom att domen har vunnit laga kraft har polisens personalansvarsnämnd (Pan) beslutat att den aktuelle polisen ska förlora sitt jobb. Alltså, den så kallade supersnuten förlorar jobbet. Får sparken.

Bandhagenärendet

Domen 2022 handlade om att Disagruppen använde sig av en tung missbrukare för att köpa narkotika av en gatulangare i Bandhagen. Efter att gruppen gripit säljaren lät de missbrukaren gå fri. Han fick dessutom gratis heroin som belöning. Händelserna noterades varken i anmälan eller rapporter om ärendet.

Alla tre poliser som var inblandade i Bandhagenärendet dömdes för tjänstefel och nu får alltså den tidigare chefen som heter Kristofer Samsing sparken som en följd av domen.

Våldtäktsåtal

En annan av de dömda i Bandhagenärendet har nyligen åtalats igen. Det handlar om en n 39-årig polis som åtalas för en grov våldtäkt i en Stockholmskommun i april 2023. Polismannen har enligt åklagaren med våld genomfört upprepade orala och vaginala samlag mot en kvinnas vilja. Den aktuelle polismannen har suttit häktade sen april. Enligt Pan som utrett polisen kommer han att förlora jobbet om han döms.

Läs mer:

2 svar på “Supersnuten förlorar jobbet”

 1. Jag har bland annat som förvaltare och godman för sjuka personer ingen annan åsikt än att det Leif GW yttrade om polisen förr i tiden, dvs ”polisens arbete styrs av dumhet” -tyvärr, efter snart 40 års erfarenhet,
  vid nästan all kontakt med PKC och FU-ledare mm, upplevt just detta.
  Inte nog med det, ”domstolarna går på kommunernas linje” som SVT kom fram till år 2017 efter en stor undersökning, betyder att polisanmälan pga tjänstefel inom en kommun är extra meningslös.
  Det kan gälla tex grov vanvård.
  Att få en åklagare att nappa är redan det snart sagt omöjligt.
  Vid en ev civilprocess om mindre värden (skadestånd) visar domstolarna upp det sämsta de har och använder oerfarna och korkade tingsfiskaler som domare. Med få undantag.
  Om inte, så brukar det trollas fram verktyg för att skydda den kommunalanställde svarande som man
  kan ha stämt privat. (Det finns ju inget tjänstemanna-ansvar och JO samt IVO lägger ned nästan allt)
  Regeringskansliet, justitiedep. gör numera extra skäl för beteckningen ”smutsigt ökenstall” (Från Kina) efter att SD har hamnat där. Okunnighet och ignorans.
  Det här är INTE ett rätts-samhälle.

Kommentarer är stängda.