Att bli inlagd kräver sjukskrivning

Det blir värre och värre på SVD:s sidor. En skribent anser att det är ett alternativ till sjukskrivning att bli inlagd på psykiatrisk klinik för rehabilitering. Men, det krävs ju faktiskt sjukskrivning för att kunna bli inlagd och ha nån försörjning under tiden. I skribentens fall 10 veckors sjukskrivning. Annars blir man ju både av med jobbet (sparken för olovlig frånvaro) och står utan försörjning under tiden.

Det är ju just rehabilitering och fungerande vård vi som vänt oss mot de nya riktlinjerna krävt. Men som sagt, man måste bli sjukskriven för att kunna hamna i ett rehabiliteringsprogram. För skribenten menar väl inte att vi ska ha lön i 10 veckor utan att arbeta. Vilken arbetsgivare vill ha det så? Och vi måste då också ändra de svenska lagarna och avtalen om uppsägning, anställningsskydd osv.

Nån logik borde man kunna begära av folk.

Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements