Överklassens dekadens

Den visar sig på många sätt. Dels genom vidriga bloggar skrivna av människor från eliten eller deras hantlangare. Dels genom att elitens propgandaorgan, dvs vanliga media (borgarmedia som jag brukar kalla dem) delvis urartat till ren skvallerpress (kvällstidningarna) eller propagandamegafoner (främst DN, men även SVD) för alliansen, för nyliberalismen.

Det är de snälla yttringarna av borgarklassens dekadens. Andra synliga tecken är upptagenheten vid obetydliga händelser i eliten, som får nyhetsstatus. Men värre är grova misshandelsbrott och sexuella övergrepp begångna av folk från eliten. Det visar verkligen dekadensen i borgarklassen. Hur de rika/eliten verkar tycka att de kan göra som de vill. Precis på samma sätt som borgarregeringen gör. De rikas regering. Smita med skatten, bygga svart, köra med falska betyg, betala svarta löner osv.

Medan arbetare får leva i misär. Sjuka arbetare får så dåligt med pengar att det blir svårt att leva. Och arbetslösa arbetare straffas genom att ersättningen sänks och reglerna skärps så att förhållandena blir ohållbara.

Bloggat: Ilona Sz Waldau, Roya och Matilda, Marta Axner
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Kurt

  Tidningen Resumé har frågat de större dagstidningarna varför de inte publicerar namnen på de s.k. ‚ÄùStureplansprofilerna‚Äù som dömts för våldtäkt. Och det gemensamma svaret från tidningarna är att det inte finns något allmänintresse! Så hade man naturligtvis inte agerat om det inte just varit fråga om inflytelserika ‚ÄùStureplansprofiler‚Äù

 • Pingback: De stora problemen finns knappast vid Stureplan | Svensson()

 • Pär K

  Moralens förfall startar alltid från toppen…
  Vid en gemförelse med romarriket finns många tecken på förfallet.

  Sureplan-paddorna är fördärvarna…
  Förvärva (farfar) -> förvalta (söner) -> fördärva
  (barnbarn dvs stureplanspaddorna).