Nakenhet = erotik?

Så kan det ju inte vara. Att vara naken kan inte innebära att det är erotik automatiskt. Därför kan heller inte blottade kvinnobröst vara erotiskt i alla lägen. Knappast heller en blottad penis. I Berlin kan man på sommaren se tusentals nakna människor i en park. Kvinnobröst och manslemmar i mängder. Det är inte ett dugg erotiskt. Kvinnor som ammar visar brösten ibland. Inte ett dugg erotiskt.

Å andra sidan skulle jag bli både generad och störd om en vilt främmande kvinna drog upp tröjan och visade brösten för mig när jag satt på en parkbänk och filosoferade. Det känns som det skulle vara onödigt provocerande och närgånget. Onaturligt.

Opassande verkar dock tycka att det är hela är helt okej och menar att anmälan mot kvinnan som visade brösten är ett utslag av manschauvinism. Att män kan göra vissa saker och då anses de vara roliga, men när kvinnor gör motsvarande är det inte alls roligt. Hennes reflektion stämmer säkert. Men det hindrar inte att jag tycker att hela tilltaget var lite puckat och som sagt, jag skulle känt mig illa berörd och generad.

Jag tycker inte det verkar speciellt roligt eller humoristiskt. Inte när män gör motsvarande heller. Därför tycker jag nog också att hela idén från TV-bolaget är idiotisk.

Bloggat: Hanna Fridén
Borgarmedia: SVD, DN, AB, Metro
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • opassande.se

    mjaaa… HELT okej tycker jag kanske inte att det är, men definitivt inte så mycket att bråka om! 🙂 Vad som gäller för den ena… osv.

  • Pingback: Störande toplesskvinnor? | Svensson()