Balkongflickorna

Först ska vi konstatera att det är mycket ovanligt i Sverige med hedersmord. Överhuvudtaget är mord ovanligt. Mord på kvinnor ännu ovanligare. Därefter bör det sägas att varje dödad människa genom mord eller självmord är en förlust för samhället och de nära anhöriga.

Sen borde alla, inklusive den, som det verkar, notoriskt ryktesspridande Sydsvenskan, besinna sig innan man för vidare halvsanningar, sånt som är hörsägen och rykten. Men icke, Sydsvenskan verkar fortsätta i samma tradition som i samband med polisens Spira-projekt. Man sprider rykten och fördomar. Man skapar på det sättet ett större underlag för högerextremisters skräckpropaganda. Genom att sprida rykten och osanna uppgifter bidrar Sydsvenskan helt enkelt till att bygga upp Sverigedemokraterna.

För kom ihåg, vi vet ännu inte om det som hänt i Malmö är ett vanligt fyllemord, ett mord med hedersmotiv eller rent utav ett självmord. Och kom ihåg, det är mycket ovanligt med mord på unga kvinnor. Mycket ovanligt med ”balkongflickor”. Men är det hedersmord eller nån annan typ av mord är det bedrövligt. Är det nåt annat är det sorgligt.

Men tyvärr är det inte alltför ovanligt med oseriös borgerlig media. Som Sydsvenskan i detta fall.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, SDS1, SDS2, DN
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 svar på “Balkongflickorna”

 1. Först ska vi konstatera att det är mycket ovanligt i Sverige med hedersmord.

  Och det påståendet backar du upp med en länk till en artikel, som länkar till en artikel, som länkar till en artikel som endast går att läsa om man köper en prenumeration på Aftonbladet Plus…

 2. Vad är det för ett märkligt inlägg du skriver? Vart är förtvivlan, upprördheten över ett fruktansvärt mord? ALLA vet att hon antingen puttades el uppmanades att kasta sig ut från balkongen. Det rör sig om en flyktingfamilj som inte bott här länge och där kulturkrocken är total. Vittnen har berättat att den 19-årige brodern flera ggr sökt upp flickan i skolan och bråkat med henne. Vittnen berättar det varit flera personer på balkongen och det har bråkats strax innan hon ”föll”. Suck för PK-maffia-inlägg som dina.

  Tacka sydsvenskan istället för att dom vågar säga det ALLA vet!

 3. Vad är det som är så anmärkningsvärt med att det är ovanligt med hedersmord i Sverige? Att det över huvud taget existerar är väl illa nog! Att i religionens namn ta livet av sina egna barn. Hur mycket könsstympning och i övrigt patriarkala terrorsystem som finns i det fördolda i Sverige bland invandrargrupper (läs muslimer) lär vi nog tyvärr aldrig få reda på. Du anför också att vi vet inte vad som hänt i Malmöfallet. Det är riktigt. Men hur kommer det sig att unga flickor från framför allt Mellanöstern har så dåligt balanssinne, eller har en förkärlek för att balansera på balkongräcken? Det borde föranleda en medicinsk forskningsstudie!

 4. Ännu en post om ”hedersvåldet”, alltså, (svårt att få medhåll?) det här är ett svar till dem alla.
  För det första, ta gärna bort ”varmt” i blogghuvudet för något så känslokallt som ditt resonemang kring hedersrelaterat våld får man leta efter. ”Rättframt” kan åka samma väg så som du slingrar dig för att slippa skriva det uppenbara (”fylla”, hur kunde du komma på något så befängt?). Du jonglerar med siffror och procentsatser och skriver pliktskyldigast att varje förlorat liv är onödigt samtidigt som du gör allt för att förneka ursprunget till dessa tragedier, nämligen att det handlar om kulturellt betingat våld. Det är självklart individer som begår dåden, hur annars, men de gör detta pga sedvänjorna/kulturen de levt med i sitt hemland och fortsätter att odla här i Sverige. Tror du att det främjar invandrarnas sak att man mörkar och slätar över detta? Det är precis tvärtom, varje flicka som ”hoppar” från balkongen spär på invandrarhatet och skaffar sverigedemokraterna anhängare, avståndstagandet ”spiller” på alla oss icke-svenskar och skapar murar mellan oss och etniska svenskar. Är det så svårt att inse? Samhället bör agera precis tvärtom, fördöma och dra dessa ‚Äùhederskulturer‚Äù in i ljuset och försvara de skyddslösa unga som är hotade av sina närmaste. Det finns inget värre brott än att mörda sitt eget barn, att svika det ansvar man har som förälder att skydda och vårda ett ungt liv. Och allt detta för något så futtigt som anseende, vad andra tycker om en.
  Du skriver ”Det personliga lidandet för drabbade kan vara mycket stort. Men för samhället är det ett mycket litet problem.” Bortsett från att du gott kan stryka ordet ”kan” i meningen ovan (återigen ett exempel på ditt förminskande av problemet: det bara ”kan” vara lidande..) så stämmer inte det alls att det är ett litet problem för samhället just pga de återverkningar det får, att främlingsfientligheten ökar. Så man behöver inte alls, som du skriver, ”skilja mellan det personliga lidandet i såna här fall och den principiella/samhälleliga diskussionen”, det hänger ihop så mycket som det bara kan eftersom de allra, allra flesta människor har ett hjärta i kroppen.

 5. Hederrelaterat våld finns också i Finland.
  Se HBL 15 mars.
  Mörkertalet kan antas vara stort, de som faller till föga i sitt påtvingade äktenskap.

  Hur kan nån vara likgiltig inför detta, för de enskilda drabbade är det ju en stor personlig katastrof.
  Otyget måste ju bort, ligger mycket i att ta seden dit man kommer, även om vissa verkar ta seden av de som kommer.

 6. Mjaaa Ukko Lindell.

  Det att HBL blåste upp en nyhet som inte hade några riktiga belägg ska vi nog vara försiktiga att dra såna slutsatser som du gör av.

  Ligger mycket av att ta seden dit man kommer? Till Finland? Det hoppas jag verkligen inte. Vet du att en kvinna mördas i sitt hem varannan vecka här?

Kommentarer är stängda.