Sydsvenskan sprider lögner om Spira-projektet

Polisen på flera platser i Sverige har/har haft ett projekt som heter Spira. Ett projekt som syftar/syftat till att få fler poliser med invandrarbakgrund. Sydsvenskan har i en artikel fått det till att polisen engagerar kriminellt belastade ungdomar på samma sätt som Lugna gatan som ju är ett mycket tveksamt projekt. Detta är emellertid inte sant. Vad som krävs för att komma med i projektet är nämligen följande:

Profil
För att komma ifråga för denna projektanställning
. Du skall ha utomnordisk bakgrund och svenskt medborgarskap
. Du skall ha intresse för att söka till polisprogrammet vid Polishögskolan
. Du skall vid projektanställningens början ha sådana formella meriter att du är behörig att söka in till polisprogrammet vid PHS. (se krav på www.polisen.se)
. Körkort B
. Personlig mognad
. Ansvarskännande
. Social förmåga
. Ödmjuk
. Fungera i grupp
. Stresstålig
. Motiverad
. Handlingsförmåga och gott omdöme
. God fysik

Urval
Projektanställningen kommer att föregås av sedvanlig prövning av sökandes formella meriter. Innan anställning sker kontroll i polisregistret (SFS 1999:1134, 10 punkt 4) på de personer som ska anställas. Det är viktigt att poängtera att projektanställningen inte skall uppfattas som en ”gräddfil” till polisprogrammet på Polishögskolan.

Sydsvenskan har alltså skrivit en undermålig artikel som ljuger hejdlöst. En artikel som förfalskar verkligheten och vilseleder människor. En artikel som uppammar misstro och hat. Den är ett typexempel på hur ovederhäftig borgerlig media och borgerliga bloggare (även om Johan Ingerö på ett förtjänstfullt sätt ber om ursäkt för sin hantering av det hela) ofta är.

Naturligtvis är det inte ett direkt resultat av de olika regeringar vi haft som Ingerö anser. Utan självklart resultatet av den monopolisering vi sett inom medieindustrin. En monpolisering som i och för sig gynnats av de regeringar vi haft. Taget tillsammans med en undermålig journalistutbildning och bristande yrkesheder och moral hos sistnämnda gruppresulterar det hela i ovederhäftiga nyheter. Som sen kommenteras ovederhäftigt av borgerliga bloggare.

Kontenatan är att man inte i utgånsgläget ska lita på att borgerlig media eller att borgeliga bloggare faktiskt skriver sanning. De verkar förledas lätt av sina egna fördomar och fixa politiska idéer. Eller så skriver de felaktigheter och lögner på grund av rent slarv eller i propagandsyfte. Kort sagt är de opålitliga.

Läs mer:
Åtta av nio klarade svenskprovet till Polishögskolan
Två klarade sig hela vägen in på Polishögskolan

Intressant?
Bloggat: Bulten i Bo
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Jo, på sätt och vis har du rätt. Media är alltid vinklad, ibland så till den grad att det är ren lögn. Och alldeles för mkt media är borgliga, således borgligt vridna (men lite heder här åt DN kultur). Samtidigt ska man ju inte tro att vänsterns media på något vis är objektiv, eller alltid talar sanning. Vi är ju alla alltid subjektiva, och när vi slutar minnas det är vi ute på farlig is…

    Men som sagt, allt vi möter i media ska tas med en nypa salt, och två ifall det är DN vi läser…

  • Elake Måns

    Kontentan är att man inte i utgånsgläget ska lita på att vänstermedia eller att vänsterbloggare faktiskt skriver sanning. De verkar förledas lätt av sina egna fördomar och fixa politiska idéer. Eller så skriver de felaktigheter och lögner på grund av rent slarv eller i propagandsyfte. Kort sagt är de opålitliga.

  • Pingback: Balkongflickorna | Svensson()