De verkliga terroristerna

Jag läser i tidningarna att flera terroristmisstänkta gripits i Sverige och Norge. Anledningen är att de enligt säkerhetspolisen (Säpo i Sverige, PST i Norge) planerat eller finansierat terrordåd i Somalia. Men vad jag förstår så är det tveksamt om det verkligen är terrorister som gripits. Vad det verkar handla om är att de skickat pengar till organisationer i Somalia och de två säkerhetspolismyndigheterna hävdar att pengarna skulle gå till att finansiera terrordåd.

Men pengarna kan ju ha gått till att köpa in vapen för somaliernas legitima motstånd mot den etiopiska ockupationen. Det är definitivt inte att anse som terrorism. Sådant kallas befrielsekamp och ska inte leda till gripanden och terrormisstankar. Detta alldeles oavsett om vi politiskt stöder den aktuella organisationen eller inte.

Media hakar i stort sett på och accepterar säkerhetspolisen beskrivning att det rör sig om terrormisstänkta. Men jag måste säga att det sker på väldigt svaga grunder. Förutom dte Säpo och PST säger att det handlar om terormisstankar rör det sig om att en av dem hade en karta som pekade ut Lars Vilks hus (kändes säkert otrevligt för Vilks, men nåt bevis om terrorism är det inte).

Nej, i själva verket är de som är terrorister i såna här fall fler andra än de gripna. Nämligen de länder som ockuperat eller låtit Etiopien ockupera Somalia, dvs västvärlden med USA i spetsen. Utan dem skulle det inte finnas några misstankar om somalisk terrorism. Utan dem skulle det vara fred i Somalia. För det var fred i Somalia under de islamiska domstolarna. En regim som jag för övrigt inte har mycket till övers för, men den styrde Somalia på ett bättre och fredligare sätt än vad de västallierade och med Etiopiens ockupationstyrkor förbundna som styr nu gör.

Andra verkliga terrorister är de säkerhetspoliser som genom sina, vad det verkar enligt tidningsuppgifterna i alla fall, ogrundade uppgifter om finansiering av terrorism skapr islamofobi och skapar en växande känsla av utanförskap bland somalier.

Kort sagt, de verkliga terroristerna är de västländer som ockuperar andra länder. De västländer som skapar klyftor i världen genom sitt agrande. De länderna är de verkliga terroristerna. Inte de somalier som vill befria sitt land.

Intressant?

Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, DB1, DB2, DB3,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Invandrare, numera svensk

  I din konstiga värld skall vi tydligen tillåta att alla galna muslimska fraktioner i länder som Somalia, Etiopien och Iraq skall kunna köpa alla vapen de är sugna på. Sedan kan vi ju kolla efteråt om det var några oskyldiga som mördades av irrläror under Islams namn och då efteråt konstatera om det var en lyckad strategi.

  Naturligtvis kan man köra samma vänta-och-se-strategi med de som av någon anledning som du tydligen inte klurat ut skaffat sig kartor över Lars Vilks hus.

  Huruvida de länder som ockuperar andra länder har rätt att göra är ett helt annat ämnesområde. Bara enkelspåriga fundamentalister som du kan fläta ihop det för att rättfärdiga mordplaner eller finansiering av terrororganisationer.

  Läs boken Flyga Drake av Khaleid Hosseini så får du en skildring av vad dina tjusiga ”befriare” kan åstadkomma!

 • Anders_S

  Jag vet vad tokdårar till högerextremistiska islamistiska fundamentalister kan åstadkomma. (något du insett om du faktiskt läst mitt inlägg, eller mit andra inlägg om samma sak,
  http://www.zaramis.nu/blog/2008/02/28/befrielsekamp-ar-inte-terrorism/ )
  Men affären med somalierna handlar inte om det.

 • Johnny

  ”Men affären med somalierna handlar inte om det”.

  Men så tokigt det kan bli. Det är ju precis det det gör. De är misstänka för att ha bidragit till terrorism. Kan väl inte bli så mycket enklare än så. SÄPO och norges motsvarighet har uppenbarligen gjort den analysen, och de arbetar med detta på dagarna. Det är deras arbete. De vet givetvis vad dessa människor gjort, annars hade de inte blivit annhållna.

  Vakna människa.