Enkelspårig Per Gudmundson

Så fort Per Gudmundson försöker skriva om Israel och Palestina, Hamas eller Hizbollah, nån gerillarörelse nån annan stans i världen, som exempelvis FARC, osv så blir det fel. Ibland verkar det som om Per Gudmundson tycker allt som han tycker är dåligt måste klassas som en terroriströrelse. Så kan det ju inte vara. Även rörelser och regimer som inte kan anses vara terrorister är dåliga, så som exempelvis moderaterna och Bush-regimen.

Jag anser inte att FARC har nåt att tillföra världspolitiken, eller ens politiken i Colombia. Därvidlag är jag överens med Gudmundson såväl som med Hugo Chàvez och Fidel Castro. Men bara för att FARC är korrupta och politiskt ointressanta innebär det inte att de är terrorister. Inte heller innebär det att folk som tycker FARC är okej måste ha fel i alla frågor. Man kan faktiskt ha fel i en sak och rätt i en annan. Därför är Per Gudmundson påstående att Dror Feiler, som han anser har fel om FARC, också har fel om Palestina och Israel helt felaktigt. Om man har fel i en viss fråga följer inte automatiskt att man har fel i en annan som Gudmundson verkar anse.

Per Gudmundson har en tendens att se allting i svart och vitt. Inga gråskalor, ingen eftertanke, väldigt lite substans och en hel del fördomar. Så fort han ska skriva om islam, vänstern eller nåt annat han inte gillar blir det alltid väldigt enkelspårigt. På ett plan har dock rätt när han drar paraleller mellan Israel och Colombia. Det är Israel som utbildat delar av de colombianska dödskvadronerna (numera upplösta) och delar av den brutala armén. Colombia är också på samma sätt som Israel en slags förlängd arm för USA-imperialismen.

Intressant?
Bloggat: BiologyandPolitics, Jinge,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Håller med till 100 %! Med ett undantag: Jag anser att Bush-administrationen är en terroristorganisation, till skillnad från moderaterna. Ska begreppet ”terrorist” överhuvudtaget användas eller ha någon mening så måste rimligtvis Bush-administrationen omfattas. Annars kan vi lika gärna droppa begreppet, för uppfyller de inte kraven lär ingen annan organisation göra det heller…

  • Pingback: M‰rklig busstrejk | Jinges web och fotoblogg()

  • Terroristen!!

    Gudmundsson glömer att Colombia leder ligan när det gäller stater som bryter mot de mänskliga rättigheterna. Mord och trakaserier mot opposition och fackligt aktiva är vardag i Colombia. Men som vanligt i SvD är det bara ena sidan som gör fel. Och det är alltid socialister eller muslimer som är de onda. I Gudmundssons värd är allt svart eller vit, precis som Hollywods aktionfilmer!! Och när det kommer till Palestina så är ju hela SvD ett stort skämt!!! Jag gillar inte Gudmundsson, han måste vara terrorist!!!