Migrationsdagen och ESF:s andra dag

Fick rusa iväg lite tidigare än tänkt och inte alls dit jag planerat att jag skulle gå. Jag skulle varit med på en av ESF Norden 2008:s presskonferenser, men istället hamnade jag på blockaden av Migrationsverket (eller ska vi kalla det Deportationsverket) som dialogansvarig och förhandlare mellan oss i blockaden och polisen. På begäran av all inblandade parter kan man säga. Blockaden av Migrationsverket pågick i två timmar och efter en spänd stämning i början lättade stämningen så småningom och den kunde genomföras i lugn och god ordning, samt avvecklas i god tid före demonstrationen för flyktingars rättigheter. En demonstration på cirka 400 personer som tågae genaom större delen av centrala Malmö, med stopp utaför en polisstation, länsrätten, Stadshuset och Migrationsverket. Marschen genomfördes utan några problem.

I övrigt flyter ESF på med sina seminarier och möten, sina debatter och diskussioner. Registreringen har det varit lite problem med, den har varit för långsam och det är uppenbart att det är lite för få aktivister som arbetar med själva forumet.

På kvällen genomfördes också ett framgångsrikt möte om och av den antikapitalistiska vänstern, arrangerat av Socialistiska Partiet. På mötet talade Sören Söndergaard från Enhedslisten, Christine Bucholz från Die Linke, Aguirre från LCR, Ana Lopez från Rödt, Kristina Martinsson från SP, Alex Callinicos från SWP och Nikolai från ryska Vpered. Vidare deltog i mötet representanter från Polska Arbetarpartiet och många andra av Europas antikapitalistiska vänstergrupper. Möte blev en positiv upplevelse och en mer utförlig rapport ska skrivas i tidningen Internationalen.

Idag är det den tredje dagen och det ska handla om klimatkrockar och fest. En ny värld och hur vi ska kunna skapa den.

Tidningarna försöker, då det inte funnit stillstymmelse till våld eller kravall, skapa konflikter ändå. En del saker misstolkas uppenbarligen (med flit?) och andra saker är helt enkelt rena påhittade rykten som tidningarna borde ha vett på att sålla bort.

Intressant?

Borgarmedia: SDS1, SDS2, SDS3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements