Dragon Rouge – satanister eller inte?

Internationalens artikel om inflytande i Sverigedemokraterna från en satanistsekt har upprört sverigedemokraten, tillika medlemmen i Dragon Rouge, Christofer Johnsson. I ett genmäle i tidningen Internationalen menar han att alla påståenden om att Dragon Rouge skulle ha inslag av satanism är felaktiga. Sett ur min synpunkt, efter att ha läst på hemsidan för Dragon Rouge så är det uppenbart att Dragon Rouge har drag av vad man, ur ett kristet perspektiv, kan kalla satanism. Däremot kan man inte påstå att Dragon Rouge på något sätt skulle vara nazister.

Andra har bivit mer upprörda äver att Dragon Rouge framställs som rasister, däribland en Thomas Karlsson, som citeras i en kommentar från Internationalens chefredaktör som dessutom skriver:

Det är intressant att höra vad dessa personer säger. Men vårt intresse gäller inte i första hand Dragon Rouge, utan den diskussion som pågår inom Sverigedemokraterna. Det är ett växande parti som siktar på att komma in i riksdagen nästa val, framförallt så att de kan påverka vår redan restriktiva och diskriminerande invandringspolitik i än mer negativ riktning. Vi är – och tror att våra läsare är – intresserade av bakgrunden hos deras förgrundsfigurer. Vi är också intresserade av de diskussioner som pågår inom Sd och hur partiet hanterar dessa. För att vi uppmärksammat detta går det, i skrivande stund obekräftade, rykten på Internet om att Internationalen blivit polisanmäld. Det är vi inte särskilt oroliga för. Däremot är vi oroliga för att Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen med sin snedvridna och människofientliga politik. Det minsta vi kan göra är att – så gott vi kan – rapportera om vad som pågår inne i det partiet.

Som sagt, det är inte Dragon Rouge som är det intressanta, utan Sverigedemokraterna. Och i den organisationens Stockholmsavdelning råder det uppenabrligen fullt krig mellan två falanger, där bland annat anklagelser som satanism, förräderi och mycket annat duggar tätt.

Intressant?
Bloggat: Trotten, Intisbloggen, Motbilder, Brunt!1, Brunt!2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • T

  Intressant att se hur långt ifrån verkligheten en del befinner sig. ”… vår redan restriktiva och diskriminerande invandringspolitik i än mer negativ riktning.”

  Så landet med västvärldens, och kanske hela världens mest öppna immigrationspolitik är enligt människan restriktiv? Det vore intressant att studera vad som driver människor till så extrema och verklighetsfrämmande åsikter.

 • Henrik

  Länder med flest flyktingar

  1. Pakistan 2.199.000

  2. Iran 1.868.000

  3. Afghanistan 1.230.000

  …(Sverige 164.000)

  Källa: UNHCR

  Gomorron, T. Är du vaken?

 • Henrik

  Antal asylsökande i världens rikaste länder år 2002

  1. Storbritannien 110.700

  2. USA 81.100

  3. Tyskland 71.127

  9. Sverige 33.016

 • S

  Henrik, du som är duktig på statistik, kan du också ta reda på antal asylsökande i proportion till antal invånare? Jag har nämligen svårt att tänka mig att vi hamnar på nionde plats i befolkningsligan (även om vi väl kanske hamnar där så småningom när folkströmmarna fördelat sig jämnt).

  Kan vi också få en siffra på hur stor andel av de asylsökande som verkligen får asyl i Storbritannien, USA och Tyskland jämfört med Sverige? Jag har även där en känsla av att ovan nämnda länder är lite kinkigare när det gäller att ta emot folk (fast en känsla är ju ingenting utan siffror som backar upp det så det kan ju var helt fel).

 • Pingback: Det där med religionsfrihet | Svensson()

 • Joakim

  Om man säger att dragon rouge skulle vara satanister visar man bara att man inte har en enda aning om vad satansim är för något. Så trött på idioter som inte vet ut eller in