Det är klart kungafamiljen ska betala själva

I kungafamiljen stundar det bröllop. Då vill de ha ännu mer pengar från det svenska folket än vad de redan får. Det finns ingen anledning till det. Kungafamiljen skulle kunna leva gott på sina gena pengar utan att få något överhuvudtaget från det svenska folket. Om vi ändå ska neka kungahuset mer pengar till Victorias bröllop tycker jag nog vi lika gärna kan dra in alla skattemedel som går til den feodala kvarlevans olika omkostnader. Dra in deras möjligheter att bo på slottet i gamla stan också liksom alla andra slott som vi skattebetalare håller dem med. Vill de ha någon bostad i den storleken får de väl köpa en för sina egna pengar.

Sen kan vi införa republik eller valkungadöme. Det går på ett ut. Skaffa en normalstor representationsvånging och inrätta kontor för den valde statchefen nånstans. Det vore bra om vi kunde göra oss av med ärftliga titlar och de sista resterna av feodalsamhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Bycke

  Det kostar väl inte så mycket att gifta sig. Stadshuset är väl gratis och sedan taxi fram och tillbaka blir totalt 200kr. Det kan jag t.o.m. betala, om kungen inte har råd… Onödigt lägga skattepengar på det.

 • Godagens herr Anders S,
  Kan hålla med dig om att pappan borde ta lite av det sparade kapitalet som finns aktiekontot och betala för dotterns bröllop. Eller också kan han väl sälja TV rättigheterna till TV3 eller 4:an, och då borde hela kalaset gå med rejäl vinst.

  Både du och jag är ju skolade på Fågelvikskolan i Tibro, och lusten att skriva av oss kanske vi fick just på den läroanstalten? Ha ha..

  Själv bloggar jag lite på en annan plats, och nu senast om Kungliga kossor.

  Mvh
  SiamNilsson

 • Anders_S

  Siam: Om du tror jag är från Tibro eller Hjo så har du förväxlat mig med nån annan.

 • Svante

  Nej, men om vi gör en stor grej av det så får vi ju dessutom en del tillbaka. Svensk handel räknar med 2,5 miljarder i extraförsäljning på ett sjysst bröllop. Det blir 500 miljoner i moms som går rätt ner i statens skattkista att spendera på bidragstagare. Bättre deal tycker jag!

  Dessutom är det ju kul med festliga bröllop. Betydligt roligare än trista landskamper i fotboll och tennis(!) som ju bara kostar pengar utan att göra någon glad.

 • lasse

  Det är märkligt vad en del blir villiga att stimulera ekonomin via offentlig konsumtion när det gäller den tärande monarkifamiljen.

  Så svensk handel räknar med en ökning av konsumtionen här i landet vid ett fjantigt prinsessbröllop? Var kommer dessa slantar ifrån? Kommer folk att spara mindre och konsumera mer eller är det annan konsumtion som blir lidande. Jag betvivlar att landets konsumtion drivs av prinsessbröllop. Att folk som arbetar hårt för att skapa verkligt välstånd här i landet skulle behöva skicka sin slantar via diverse monarkistiskt krimskrams för att hålla sig med adekvat offentlig service är bara löjligt.

 • Arnold

  måste säga att det däremot känns bra hur kungen måste gå me mössan i hand till riksdagen för dom här extra pengarna.

 • Strutsman

  För en gångs skulle håller jag med dig.

  Det är absurt att vi har en ärvd titel i det här landet. Det borde genast upphöra. För dom som faktiskt vill ha det kvar är det ju bara att köpa prylar etc. för att hålla liv i familjen Bernadotte. Antagligen skulle det vara ganska lätt för kungafamiljen att hitta sponsorer som täcker åtminstone en ganska stor del av verksamheten. Sedan får dom väl helt enkelt hyra ut sina slott etc. Och vi som inte är så intresserade av att ha en kung kan slippa betala för det.

 • David Fredin

  Det är klart att kungafamiljen kan betala bröllopet själva, men varför inte göra det till en gåva från svenska folket? Vänstern klagar på notan som kan bli på 25ooo.ooo, men riksdagens 350 ledamöter kostar 222.ooo.ooo kr per år,och hälften av ledamötena hade varit nog. Monarkin måste få kosta, det är en show för folket och en bra representation med ett historiskt arv i ett land där historiska rötter nullifieras. Många på vänsterkanten är så tråkiga och små-snåla och de tycks hata glans och prakt.Man kan undra varför så många ”spyr” på det som borde vara normalt att tycka om. Tyvärr har vänstern som ska vara så demokratisk sett till att monarkins förespråkare nästan aldrig hörs i debatten och inteminst i tv för att där bilda opinion.

 • David: Voyeurismen hos kungaanhängarna är bisarr. Det är trevligt att gå på fest själv, men att bara få titta på när andra festar är det väl inget kul med?

 • Jag känner nog att 50/50 är en bra deal så att det får kännas lite i Kungen plånbok