Sahlin och Lundby-Wedin måste avgå

Om socialdemokraterna ska vinna valet nästa år krävs att man gör något. Det krävs att Mona Sahlin avgår som partiledare och det krävs att Wanja Lundby-Wedin avgår som LO-ordförande. Vidare krävs förmodligen att man lanserar en politik som är något annat än en lite mindre dålig kopia av borgaralliansens. Det krävs också att man lanserar en politik som faktiskt är bra för svenska arbetare och för fattiga.

För så länge man presenterar en politik som i allt väsentlig är lik borgaralliansen så blir valet mellan socialdemokrater och borgarallians ett val mellan persoenr och den som är trovärdigast vinner. Men då har vi kommit långt från vad politik och demokrati borde handla om. Och om man har ett borgeligt original och en socialdemokratisk kopia så kommer många förstås att välja originalet framför kopian.

Det finns dock i EU-valet ett alternativ för den som vill ha en radikal politik, ett alternativ som inte är anhängare av borgerlig politik med privatiseringar och nedskärningar. Ett alternativ för arbetare och för fattiga, Arbetarinitiativet. Ett samarbete mellan Socialistiska Partiet, Rättvisepartiet Socialisterna och oberoende.

Intressant?
Bloggat: Reza Javid, Ilona Sz Waldau, Esbati, Peter Andersson, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, NM, AB1, 2, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Kobolt

  Visst, en politik som är bra för arbetare (vad nu det är per definition?) och för fattiga är välkommet. Det måste också finnas en politik som förbättrar för och är trovärdig inför medelklassen. Det är den stora väljargruppen och i stort sett dom som bär upp Sveriges ekonomi med nystartade företag och innovationer. En ensidig satsning på ”arbetare” måste kompletteras med incitament att det faktiskt lönar sig att arbeta och målsättning är väl att även dom ska kunna göra en standardhöjning och inte fortsätta bara vara ”arbetare”. En väl motiverad skatteskala som stimulerar medelklassen och arbetare till framtidstro är en viktig del. Att bara som Sossar och vänstern gapa efter godtyckligt höjda skatter hit och dit skapar ingenting utom en större del bidrag att fördela ut. Och vad finns det för incitament i det att över huvud taget anstränga sig?

 • bob

  Forra veckan hade Mona Sahlin ”fullt fortroende for Wanja Lundby Wedin”.
  Nu sager hon att ”Wanja maste avga”
  Ryggradslos som en geleratta.
  Det ar Mona Sahlin sjalv som fororsakat raset med sin inkompetens och sitt enfaldiga dagispladder och bor sparkas..
  Samma langssiktighet som med VP ena veckan skall dom inte vara med
  andra skall dom vara med. Virrpanna.

 • Tomas

  Tidigare hette det ofta (kanske inte just här) att alliansen var en s-kopia. Nu är s en allianskopia.

  Man blir förvirrad för mindre.

 • Pingback: Wanja Lundby-Wedin kommer avgå från LO i morgon | Jinges web och fotoblogg()

 • Det vill nog till en utrensning av större format idet Socialdemokratiska partiet. Är sj en s??sse av den gamla stilen, där rättvisa Demokratiska värden står högst på listan. Nu använder man sig av falska beskyllningar av vems
  fel det är att allt bara beror på ,som i det här fallet, Vanja är boven i dramat. Fel hon är inte själv ansvarig för
  kaoset som blivit. Inom vårt parti skall ärlighet,kärlek till varandra gälla, även de på andra sidan. Ta emot kretik rätt och var ej rädd för att erkänna partiets svagheter.
  Börja där Bygg upp ett parti man kan lita på. Ligg lågt
  näst valperiod. Valet är enligt min åsikt redan klar.

 • Gerd P

  Stödet för socialdemokraterna har nu sjunkit med 9%.
  Efter LO-mötet idag gick därför Lundby Wendin till slut ur några av dom styrelser hon är med i; AMF, AFA och Aftonbladet.

  Hon har tjänat 250 000 kr om året på att sitta med i dom, så Rapport undrade om LO ska kompensera henne för den ekonomiska förlusten?