Vad tänker EU-parlamentskandidaterna göra med alla pengar?

När man är vald till parlamentsledamot i EU så får man enorma mängder pengar, dels i form av en extremt hög lön, dels i form av reseersättningar man inte kan använda. Till exempel har den danske EU-parlamentsledamoten Sören Söndergaard fått över 600 000 kronor i extra reseersättning utöver vad hans resor faktiskt kostat. På hans egen hemsida håller han en omröstning om vart 30 000 kronor ska gå. Alla kan var med och påverka. Övriga pengar, 603.912,44 danska kronor har han skänkt till Folkebevægelsens almennyttige aktivitets-pulje mod EU, svindel og svig.

När det gäller Arbetarinitiativets kandidater så kommer vi att hantera pengarna på samma sätt som Sören Söndergaard om de blir invalda i EU-parlamentet. De flesta andra partiers representanter stoppar pengarna i sin egna fickor och som ni ser ovan handlar det om mycket pengar. Det är ett system som gjort för korruption. Det ska dock nämnas att vänsterpartiets och miljöpartiets EU-parlamentsledamöter tillämpar samma principer som Sören Söndergaard. För ArbetarInitiativet är det i alla fall en principsak, hur det är för vänsterpartiet och miljöpartiet vet jag inte.

Så frågan är, vad tänker EU-parlamentskandidaterna göra med alla pengar om de blir valda till EU-parlamentet?

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Borgarmedia om olika kandidater: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, EX1, 2, 3, 4, 5, 6, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 svar på “Vad tänker EU-parlamentskandidaterna göra med alla pengar?”

Kommentarer är stängda.