Populistiska besök i Backa

Politikerna tävlar nu om att få visa upp sig i våra stökiga förorter. Både Beatrice Ask och Thomas Bodström har tänkt sig till Backa. Men det handlar bara om ett spel för gallerierna. De erbjuder inga politisk alternativ, inga lösningar för den situation som råder i Göteborgs förorter. För både den borgerliga regeringsalliansens politik och socialdemokraternas politik innebär troligen en fortsatt hög och ökande arbetslöshet och nedskärningar inom förskolan, skolan och den sociala sektorn i Göteborgs förorter.

Allra värst är det förstås med moderaterna och den nuvarande regeringen. Genom fortsatta skattesänkningar garanterar de fortsatta nedskärningar för många i förorterna och genom vägran att ge stöd till omställning och forskning inom bilindustrin garanterar de fortsatt hög arbetslöshet i Göteborgsområdet.

Det planerade besöket från Beatrice Ask i Backa andas både populism och cynism. Men invånarna i Backa kan ta tillfället i akt. Protestera mot nedskärningar, protestera mot regeringens politik som slår hårt mot arbetarklassen och de som lever i miljonprogramförorterna.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, 5, GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Som vanligt på vänsterkanten gnälls det på att samhället inte ställer upp, men de enskilda förbrytarna som begått dessa brott är det minsann inget fel på. Vi har hört det förut och det ekar lika ihåligt som alltid.

  Utan personligt ansvar (och straff) kommer vi aldrig komma tillrätta med rötäggen.

  / F.d kommunist, numera realist och moderat

 • Anders_S

  Matt: Jag har nu inte skrivit om ungdomarna själva. Därför står det förstås inte om vilket ansvar de har. Men jag har skrivit andra inlägg om det, så du skulle kanske läsa dem istället och skriva din kommentar igen. fast då skulle den förstås inte vara lika fördomsfull och felaktig förmodar jag.

  Jga konstaterar att regeringen inget har att erbjuda. Om det har du inget att säga, jag konstaterar attd eras politik leder tillöakd arbetslöshet och nedskärningar. Om det har du inget att säga. Du är patetisk. Det enda du klarar av är att gnälla över en liten minoritetsgrupp av ungdomar.

 • Nu känner jag igen gnällvänstern 🙂
  Skall vi inte ta och kramas allihopa så löser sig alla problem?

  Mvh / Matt