Black Cobra försöker rekrytera i Göteborg

Göteborg som stad är redan fylld av olika gangstergäng som skjuter på varandra, konkurrerar om knarkhandel, beskydd, utpressning och andra brott. Ibland skjuter de varandra internt också, som en slags bestraffning, som en disciplinär åtgärd. Morden (ja, jag vet att en sköts av sina kompisar som han kom dit med) i Stora Höga där Red & White Crew var inblandade är ett exempel på det sista.

Nyligen greps också personer som kan knytas till Original Gangsters, ett annat känt gäng med hemvist i Göteborg, för utpressning. Det handlar om ett fall där gangstergänget använt sig av en inkassofirma med det ”intelligenta” namnet Original Inkasso.

På senare tid har dock ett nytt gäng börjat försöka ta sig in i Göteborg. Det handlar om Black Cobra som etablerat sig i Rosengård i Malmö, men som från början kommer från Danmark. Även i Malmö finns det dock redan andra kriminella nätverk som exempelvis M-falangen och K-falangen. Medlemmar i gänget har setts bedriva regelrätt uppsökande rekryteringsarbete i olika förorter i Göteborg. Närmare bestämt på olika torg, iklädda t-shirts med gängets namn.

Samtidigt försöker myndigheter i Göteborg genomföra åtgärder mot de kriminella nätverken i Göteborg som exempelvis förbud att bära mc-västar på krogen. Detta är ju främst ett förbud som riktar sig mot Brödraskapet Wolfpack, Red Devils, Hells Angels och Bandidos för att nämna några kriminella gäng som använder sig av västar. Personligen är jag tveksam till att ett sådant förbud fungerar och vad det egentligen har för syfte mer än att få en starkare myndighetskontroll över krogarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • tttt

    hej..
    min vän jag tänkt ge dig mer infor om just black cobra de hade ett avtal med en gäng som är urspringen från halmstad tillsammas skulle de etablera sig i göteborg men det bliv ekonomisk problem mellan de och till slut de back ur i det.detta innebär att du finns inte i Göteborg alltså nu. även om de försökar så kommer d inte lyckas tror jag inte i ‘angereds området för grabban från gårdsten har en myck stabil ekonomi och mycke vapen som de kan använder vid behov. det handla inte om att 2 ungar spring runt med en väst och det beytder att nu finns de nej men ska kolla mycke närmar på saken och försöka analyser det.

    Simma lugnt min vän ciao

  • B.C sympatisör

    jag är en kille med nära innsyn i black cobra. och har god relation med flera organisationer. det är ett jävla massa snack om att ”etablera sig” hit o dit, men faktum är att dem redan är det! det är juh liksom inte några danskar som flyttat från danmark till göteborg o försöker ta över staden liksom i black cobras namn, det är juh folk som är bosatta, uppväxta och välkändsa i Göteborg, i några fall kända profiler från andra organnisationer som valt att gå över till Cobras. alla dessa personer är juh redan själva personligen etablerade i staden, o välkända i förorterna. det är juh det som gjort att just dem fått tillåtelse att starta B.C göteborg! och äre nån som har problem är det juh bara o gå och säga det i deras ansikten haha, inte sitta o smyga me sina åsikter anonymt på internet haha lol. o detta snacket om att halmstad har dragit sig ur är skitsnack, en ledande profil från halmstad har helt enkelt blivit degregerad det är allt….. o brorsan lär dig stava tills nästa gång bre;)