Svaga häktningsskäl för västbergarånare

Det är helt klart att polisens och åklagarnas bevis mot de personer man haft anhållna och de personer om nu är häktade för västbergarånet måste vara ytterligt svaga. Ingen är misstänkt för faktiskt inblandning i rånet, två släpptes utan att man ens begärde att de skulle häktas, en släpptes fri av rätten då denna ansåg att det utredningsmaterial som fanns inte räckte till häktning och en fjärde fick sin häktningsförhandling uppskjuten på grund av att försvararen och han själv inte fått nån uppgift på vad han skulle vara misstänkt för.

De två som blev häktade igår är den 34-årige TV-fotografen och helikopterpiloten som försvaras av Leif Silbersky och en 38-åring. Ingen av dem är häktad för misstanke om grovt rån utan istället är de häktade för misstanke om medhjälp till grovt rån. Det förefaller därför logiskt att fler människor ska gripas. Nån måste ju ha gjort rånet också.

Intressant?
Borgarmedia: DN, EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Intressant att du kan dra slutsatsen att det är helt klart att polisens och åklagarnas bevis måste vara ytterligt svaga. Eftersom häktningsförhandlingarna skede bakom lyktra dörrar vet man inte vad bevisning bestod i. När det gäller medhjälp måste en pilot, säger inte att det är 38 åring, vara medhjälpare. Gränsen mellan medhjälp och att vara rånare är inte alltid glasklar inom juridiken.