Johannebergsmannen gripen

Fast det var ingen man, utan en pojke 15 år. Johannebergsmannen är en våldtäktsman som haft ett speciellt sätt att agera på. Han har ringt på dörrar och kollat om det varit ensamma kvinnor hemma, alternativ följt efter kvinnor och ringt på dörren till deras lägenhet när de gått in ochs en försökt tränag sig in, alternativt trängt sig in i lägenheten. Överfallen har skett i två helt olika delar av Göteborg, dels i de södra stadsdelarna, Johanneberg och Krokslätt, dels i Majorna, Kungsladugård och Sandarna ute i väster.

Att det nu visar sig var en tonåring en pojke gör fallet dubbelt tragiskt. Dels är det fruktansvärt med överfallen och våldtäkterna, dels är det tragik när en så ung man hamnar så snett i sitt liv att han blir våldtäktsman. Pojken har anhållits för två våldtäkter och är misstänkt för ytterligare omkring 35 ofredanden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Håller med dig om att ett redan hemskt fall fick ytterligare en släng av tragik över sig i och med gärningsmannens ålder. Man måste ju ändå fråga sig hur det kan ha gått så här snett i så tidig ålder?

  Att ungdomar i allmänhet begår småbrott är allmänt känt. Men brottslighet av den här omfattningen är faktiskt skrämmande att en 15-åring kan prestera.

 • Mia

  Enligt uppgift har pojken en djävulsk mix av diagnoser, som i allafall jag till stor del anser förklara hans stora beteendestörning.

  Han är redan LVU-placerad, med största säkerhet pga dessa diagnoser.

  Läs mer i min blogg.

  Frågan är om en person med dessa svårigheter öht kan anses ansvara för de brott han nu begått, eller om det har brustit någon annanstans – tex i vårdkedjan…

 • Anders_S

  Klarar ni inte att följa kommentarsreglerna så tas inte er kommentar in.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/