Oavsett om det finns köpare eller inte så försvinner jobben

Jag förstår mig ibland inte på media. Har de som huvuduppgift att försöka vilseleda folk eller som uppgift att ge korrekt information? När det gäller Saab i Trollhättan så verkar de ha uppfattat sitt uppdrag som att man ska vilseleda maximalt. Men kanske är det så man tjänar mest pengar?

Först skrev man upp Koenigsegg-Saabaffären på ett sådant sätt att folk skulle tro att det var en affär som faktiskt var genomförbar. Något jag tvivlar starkt på. Media fick dock god hjälp av Saabs (och GM:s) inkompetenta företagsledning (om ett företag hela tiden går med förlust, måste väl ledningen vara inkompetent antar jag), av en naiv och förmodligen okunnig regering med Jöran Hägglund och Maud Olofsson soam ansvariga samt en fackföreningsledning som förmodligen är korrupt och en kommunledning som varit mer än lovligt naiv.

Efter att Koenigseggaffären gått i stöpet är det dags för nästa runda av falska förhoppningar, naiva önskningar och rena lögner. Från samma gäng som jag redan nämnt, media, fackföreningar, kommunledning, regering och företagsledning.

För sanningen är den att oavsett om det finns en köpare eller inte, så kommer jobben på Saab Automobil i Trollhättan att försvinna. Varumärket kanske kommer att finnas kvar och då kanske sitta på bilar om är tillverkade i Kina.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements