Årets nomineringar till Stora Bloggpriset

När det gäller årets nomineringar till Stora bloggpriset så tycker jag det är ganska skrala nomineringar faktiskt. Bland de politiska bloggarna, som är de jag känner till har en telegrambyrå nominerats, dvs en blogg med huvudsakligen rätt korta och och mitt tycke ofta usla inlägg, men som är mycket läst, nämligen Henrik Alexandersson. Jag tycker inte han är värd nomineringen.

Vidare är Opassande nominerad. Det var bloggen förrra året också. Då var den värd nomineringen. Det är den inte i år. Bloggen har varit klart sämre och innehållslösare under det gångna året än tidigare.

Isobels Text och verkstad skrivs av en etablerad journalist och jag vet inte om det är rätt att den ska vara nominerad. Jag läser den aldrig så jag vet inget om kvaliteten på den.

Kvar finns två bloggar som jag tycker har gjort sig förtjänta av sin nominering, Farmor Gun och Elin Grelsson. Den senare är den bättre av de två tycker jag och jag har röstat på den. Det tycker jag även andra ska göra. Hon är visserligen en etablerad journalist hon också, men principer är väl till för att brytas, eller?

Sen kan jag ju konstater att jag har betdyligt fler läsare än de flesta nominerade blogarna i politik-kategorin med undantag av Henrik Alexandersson. När det gäller knuff-ranking ligger jag strax under Opassande och Alexandersson, men över de andra. Ingen vänsterblogg är nominerad och det understryker det jag tidigare skrivit om nätverk på nätet. En fråga jag har tänkat att vidareutveckla i ett annat inlägg senare.

När det gäller övriga bloggar så läser jag inte modebloggar och inredningsbloggar så kan inte uttala mig om dem, jag läser Kulturbloggen och Weird Science ibland om vi snackar om kulturbloggar och  röstade på den senare på grund av namnet.

När det gäller prylar och teknik röstade jag på Tommy K Johansson då det är den enda av de nominerade bloggarna jag läser, det är en i mitt tycke mycket bra och intressant blogg. Bland vardagslivsbloggarna hamnade min röst hos Hanna Fridén då det är den enda av bloggarna i den kategorin jag någon gång läser och bland sportbloggarna röstade jag på Bara Ben då en son till en kompis skriver där. Annars skriver de ju om fel lag.

Jag har ju också varit med och nominerat och på alla kategorier utom politik, mode och inredning finns bloggar som jag nominerat med (om jag nu kommer ihåg rätt).  På det politiska området har jag ju mest nominerat olika populära vänsterbloggar och ingen av dem finns ju med bland de man kan rösta på.

Intressant?
Bloggat: Scaber, ModerataKarameller, Annarkia, Björn Andersson, Kjellberg, Karlsten, Schulman,
Borgarmedia: AB1, 2, 3SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag är ganska säker på att vi vid den här tiden nästa år får se partiledarbloggar och ledarskribentbloggar bland de nominerade.

  Eftersom ingen definierat vad en ”blogg” är förutom att innehavaren kallar det för en blogg, så får vi leva med att det nya mediet tas över av det gamla när de lärt sig spelreglerna.
  Vilket s-bloggar har börjat lära sig nu under senhösten och vintern.

  Och har de börjat så är inte alliansbloggar långt efter.

 • Gustav H

  Jag måste säga att hur mycket sympatisör jag än är till HAX och Opassande annars, så tycker jag inte heller att de borde vara med bland de här fem främsta kandidaterna i år. Det har varit mycket färre läsvärda inlägg hos Opassande och HAX har ju tyvärr övergått ännu lite mer till telegramsformatet med kortare kommentering. Jag tycker bättre om när han skriver längre inlägg själv. Sedan är det ju av okänd anledning – antagligen den mer liberala kommentarsregleringen – en vansinnig mängd tomtar i hans kommentarsfält. Det går knappt mer än ett par inlägg utan att det dyker upp en massa 9/11-truthers eller Illuminati-haverister och förstör.

  Annars saknar jag bloggar i politikkategorin som skriver lite på samma sätt som du gör här, det vill säga kommenterar vitt skilda dagsaktuella händelser utifrån ett givet politiskt perspektiv. Sådant tycker jag är intressant, ofta roligare att läsa än nischbloggande om vissa ämnen.

  • Anders_S

   Gustav H: Det sistnämnda håller jag med om. Lite mer allmänpolitisk bloggar skulle var intressant. Idag tycks det främst vara vänsterbloggar som kommenterar lite av varje tycker jag (förutom jag är ju Jinge och Röda Malmö bloggar som gör samma sak). Men jag tror att Dick Erixon också gör det (Jag kan inte läsa hans blogg, jag skulle bli galen då, karln är bara för mycket) liksom Johan Ingerö. Mary (Moderata Karameller) gör väl det också i viss utsträckning, Men kanske mer förr. Scaber Nestor finns ju förstås. Att skriva på det sätt jag gör med kommentarer om lite av varje kräver dock att man är äldre. Det är svårt att kunna lite om mycket när man är ung. Att HAX blivit mer telegram har säkert med att hans jobb tar mer tid nu än tidigare. Så det är en förväntad utveckling på samma sätt som att Engsröm knappt syns i bloggosfären längre.

   Jag tycker också den fixering vid varandra som sossebloggar och moderata bloggar har, blir ganska ointressant. ”Nä för ni gjorde så, nä det gjorde vi inte alls, för det var ni som tyckte så osv.” För mig är det inte ett dugg underligt att de inte blir nominerade.

 • Säger Svensson det så är det så. Elin fick rösten. Det räckte med att skumläsa senaste inlägget och hennes CV. Men var fan är Röda Lund? Varför är inte Skånes bästa blogg med? Dryga och avundsjuka 08-or som sitter och bestämmer säkert.

 • Kan inte säga att jag läser en enda av de bloggar som nominerats. En del har jag inte ens hört talas om. I grunden är jag så trött på bloggar som bara kan skriva om FRA och fildelning. Vi har hört alla argument till vansinnets gräns nu och ämnet är uttjatat. Men en del tycker sånt är mer intressant än världssvält och då blir nomineringar som de blir.

  • Anders_S

   Hampus; Ja, lite delar jag din känsla måste jag säga.

 • Pingback: Stora bloggpriset och bloggtävlingar rent allmänt | Svensson()