En svag demokrati om odemokratisk institution ger stadga

PJ Anders Linder i SVD kommer till den fantastiska slutsatsen att det är bra för demokratin med en odemokratisk institution. Det är väl därför den mannen är för de flesta förslag från den borgerliga regeringen om ökad kontroll och repression. Odemokratiska åtgärder främjar ju tydligen demokratin i hans värld.

Åsikterna och slutsatserna från PJ Anders Linder efter att han läst boken Monarkins makt av Cecilia Åse är onekligen ganska bisarra. Enligt honom behövs en odemokratisk institution för att den är populär och demokratiskt (?) välförankrad. Och det är bättre med något vi känner till än något annat. Bättre med något odemokratiskt än något demokratiskt blir ju då kontentan av PJ Anders Linders resonemang på den punkten. Han tycks vilja ha en svag demokrati. En begränsad demokrati. Men nåt annat kanske inte är att vänta av en av SVD:s ledarskribenter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements