Gänguppgörelse i Umeå

En gänguppgörelse i Umeå där ett gäng stormade en lägenhet med ett annat gäng i slutade med en död och flera förda till sjukhus. Sex personer har nu anhållits för inblandning i det hela. Tre personer har anhållits misstänkta för mord. Ytterligare tre personer har anhållits misstänkta för grovt hemfridsbrott, grov misshandel och grovt rån. Under slagsmålet/uppgörelsen användes basebollträn, knivar och andra typer av stick- och slagvapen. Den som dog var en av angriparna.

Huruvida det handlar om organiserat kriminella eller om annan typ av gäng framgår inte av uppgifter i media, men det hela är onekligen mycket uppseendeväckande. På nåt sätt påminner det om skjutuppgörelsen mellan Naserligan och OG på Näsets badplats i Göteborg år 2001, men kanske ändå mer om de gängbråk man själv var med om som ung, men med dödlig utgång. Framförallt så verkar det ju inte röra sig om lika tunga kriminella som vid Näsets badplats och så har inga skjutvapen använts.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  Du skriver, att ”det [påminner] om …de gängbråk man själv var med om som ung”

  Var du alltså inblandad i slagsmål där ni högg in på varandra med ”basebollträn, knivar och andra typer av stick- och slagvapen”?

  • Anders_S

   Anders: Inte så mycket stickvapen. Men i övrigt, ja. På folkparker, i bostadområden etc. En gång eldades det och slogs sönder en bil. Men stickvapen förekom nån enstaka gång. Detta handlar om slutet av 60-talet och början av 70-talet.

 • Pingback: Våldet och ojämlikheten | Svensson()

 • Anders

  Betraktar du ”gängbråk” som ett allomfattande fenomen, där slagsmål med knytnävarna övergår i slagsmål med basebollträn, vilket övergår i slagsmål med baseballträn samt knivar och andra typer av stick- och slagvapen, vilket övergår i slagsmål med baseballträn samt knivar och andra typer av stick- och slagvapen samt skjutvapen?