Valet gör media mer ointressant

Det tycks mig som om media blir allt mer ointressanta ju närmare valet vi kommer. Var och varannan dag presenteras en opinonsundersökning. De flesta skiljer sig inte på nåt uppseeendeväckande sätt. Vi som kommenterar rapar upp samma fraser om och om igen. Det blir enformigt och ganska ointressant.

Politiker kommer med det ena utspelet efter det andra och media fylls av dem. De är välmenande och tråkiga i allmänhet. Förutom folkpartiet som blir allt mer populistiska och högervridna och vänsterpartiets som tycks bli allt mer desperata. Eftersom jag oftast håller med om eller delvis håller med om de senare  är de tråkiga att kommentera, då jag inte har lust att bli en bloggare som fungerar på samma sätt som många socialdemokratiska bloggare gör. Som en hejaklack för varje utspel om det egna partiet gör. Med den skillnaden förstås att jag skulle vara en hejaklack för ett parti jag inte stöder.

Det blir tråkigt, förutsägbart och enformigt med dessa ständiga välanpassade utspel som ska vara i viktiga frågor och inte sticka ut utan anpassade till de undersökningar som gjorts. Ängsligt och förutsägbart. Så förändrar man inte samhället om man nu vill det och så bygger man inte ett bättre samhälle, vilket ju alla vill. Så bygger man och skapar man bara ett skittråkigt, slätstruket och enformigt samhälle. Och det är precis så som media har blivit nu. Tråkiga, förutsägbara och utslätade utpsel från tråkiga. välartade och trevliga politiker. Media är just nu ganska ointressanta och skittråkiga.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, BLT, AB1, 2, EX1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements