Rösta!

Både Ruab och Gallup visade en knapp ja-seger den 14 september 2003. Dagen efter vann nejsidan EMU-omröstningen med 56% mot 41%. Det är på valdagen det avgörs, inte över opinionsinstitutens telefonlinor.

Rösta idag. Rösta på Vänsterpartiet i riskdagsvalet och Socialistiska Partiet i Kommunvalet i Göteborg, Köping, Hässleholm, Likdöping och Eskilstuna, eller om du inte kan det, rösta på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet riskdagen och nåt annat litet vänsterparti i kommunvalet. Rösta för jobb, välfärd, jämställdhet och klimat. Rösta för att vi ska slippa fyra år till med en omänsklig sjukförsäkring, nedskärningar och privatiseringar av vår välfärd.

I vallokalen behöver du inte röstkortet. Vet du inte vilken vallokal du tillhör kan du ringa 020-825 825.Är du på annan ort? Det finns 870 röstningslokaler för förtidsröstning som är öppna på valdagen, minst en i varje kommun. …OCH: Om du förtidsröstat men vill ändra dig är det bara att gå till vallokalen och lägga en ny röst, så ogillas den förra.

Om du förtidsröstat men vill ändra dig är det bara att gå till vallokalen och lägga en ny röst, så ogillas den förra.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, SVD1, 2, 3, DN1, 2, GT1, 2, AB1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • martin

  Börjar bli dags att dra på sig finkostymen för att gå och rösta för ett Sverige som tar hand om ALLA medborgare!

 • martin

  Nu är min del slutförd, men jag gjorde en observation när jag rotade bland valsedlarna.

  Som jag skrev hos Knapsu:
  När jag kom hem gick jag igenom allas valsedlar för att se vilka som faktiskt hade arbetare på sina valsedlar. Det var sannerligen inte många arbetare där. Flest arbetare hade S och SD på sina valsedlar. Men hos dem som hos övriga så dominerade tjänstemän toppen på alla listor. För att hitta en arbetare till V i landstingsvalet fick jag kryssa sista namnet.

  Där ser vi arbetarnas verkliga inflytande i politiken… 🙁

  (Jag hade inte tillgång till SP, RS osv listor, jag gissar att man där återfinner mer arbetare och färre akademiker än hos riksdagspartierna.)

  • Anders_S

   martin: På våra (SP) kommunlistor i Göteborg, Eskilstuna, Köping och Lidköping har vi arbetare i topp. I Hässleholm en lärare och I Umeå är det en arbetare från SP med på vänsterpartiets kommunlista.

 • Pingback: De sista skälvande timmarna. | Annarkia()

 • martin

  Anders,
  det talar sitt tydliga språk.

  Jag menar inte att ställa folk emot varandra, men det är väl rimligen så att arbetare bäst tar till vara på arbetarens intressen. Själv uppvuxen i arbetarklassen, men är numera akademiker, sedan ganska lång tid. Då blir ens erfarenheter och inblick i arbetarens tillvaro snabbt förlegade, något jag nyligen fick erfara när jag råkade få utsättas för villkoren dagens arbetare lever under. När ens gamla erfarenheter och inblick i arbetarens tillvaro blir suddiga minnen, så har man snart bara dogma kvar att basera sin politik på, vilket inte är helt bra. Dogma har inte mycket att sätta emot erfarenheter när det gäller realpolitiska överväganden, imho.