Ännu en soldat död i Afghanistan – dra bort trupperna

Det är dags att dra bort trupperna från Afghanistan. Inte för att en soldat dött utan för att det är uppenbart att de utländska ockupanterna inte är populära. Det är nämligen anledningen till att ”säkerhetsläget i Afghanistan har försämrats” som politiker och militärer säger för att beskriva ett läge när det blivit allt vanligare med militära angrepp de utländska ockupationstrupperna. Utvecklingen har som jag ser det gått åt fel håll i Afghanistan under lång tid. Det är dags att dra bort ockupationstrupperna och det kan börja med de svenska trupperna.

Inte för att någon dött alltså, utan för att svenska soldater inte har där att göra. Att flera svenskar nu dött i kriget i Afghanistan är en konsekvens av att svenska trupper är där och ockuperar ett främmande land tillsammans med andra. Det är förstås djupt tragiskt att ytterligare en ung person nu dött, men det är också följden av politisk beslut för vilka Sveriges regering och riksdag är ansvariga.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö, ArAr,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Hur ofta kommer en svensk att dö i Afhanistan när vi är ensamma kvar? « Röda Berget()

 • Pingback: När drömmar exploderar()

 • Bra jobbat

  Vafan är det för stridsvagn dom åker iii?? Finska patrians stridsvagn? Applåder till finska och svenska armen..Mycket bra bygd stridvagn (NOT!) Kan man då verkligen lite på Svensk eller finks stål?? Kan man lite på jas som aldrig vart i strid?? Då förstår man varför andra länder inte köper av oss lika mycket. Mycker bra jobbat!!

 • oleek

  Visst dra bort Svenskarna och låt andra människor ta smällen istället. Släpp fram dom populära Talibanerna. Att Talibanerna ökar trycket behöver inte betyda att dom blir starkare. Tvärtom kan det vara ett sista försök att ta makten för att deras resurser tunnas ut. Jag tror inte Svenskar åker ner dit om dom inte har den uppfattningen att dom gör nytta. Tror f.n att humanitära insatser inte blir beskjutna när inte militären är med som skydd. Hjälparbetarna utgör inget hot mot Talibanerna. Talibanerna gör ju vad dom vill med material, mat osv som lämnas.

  • Anders_S

   oleek: Det var ju bra att hjälparbetare utan medföljande militärer inte blir beskjutna. Det betyder ju att hjälpverksamhet i landet kan bedrivas bättre utan militär närvaro. Ett tydligt och bra skäl för att dra bort alla ockupationstrupper från Afghanistan. Jag stöder inte talibanerna, men jag har vsårt att att de skulle vara så mycket sämre i det stora hela än nuvarande situation. Troligen skulle talibanstyre innebära större svårigheter för vissa, men mindre svårigheter för andra.

 • Bra Jobbat:
  Det var ingen stridsvagn, det var en pansarterrängbil. Den är gjord för att stå emot finkalibrig eld (under 20mm) inte för att klara stridsvagnsminor, vilket ju inte ens stridsvagnar gör. Motståndsmännen verkar ju dessutom ha inväntat den, först sköt de på ett stridsfordon 90 (ser ut som en lätt stridsvagn men har personalutrymme som en pansarbandvagn) med finkalibriga vapen som inte kunde skada den. Strf:et kallade då in förstärkning och pansarterrängbilen körde fram varvid motståndsmännen utlöste minan.

 • Pingback: Jinge.se » Hans Lindström()