Hells Angelsmedlemmar inblandade i ekobrottshärva

Del 6 av 27 i serien Maffia och företagande

Tre personer har häktats som misstänkta för för grova skattebrott, grova bokföringsbrott och grova bedrägerier. I centrum för ekobrottshärvan står en byggföretagare från Lerum som haft kontakter med en 46-årig och en 36-årig medlem i Hells Angels. 46-åringen häktades dock inte då domaren inte ansåg att bevisen mot honom räckte.

Häktad är också en 56-åring från Göteborg som redan sitter i fängelse för annan brottslighet. Han har kopplingar till kriminella gäng och har åkt ut och in i fängelse under lång tid. Även en 33-åring från Uppsala har häktats. Även Lerumsföretagaren har straffats flera gånger tidigare för diverse brott som exempelvis grovt bedrägeri och grov förskingring.

Det nu aktuella fallet av ekobrottslighet handlar i huvudsak om svart arbetskraft.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Organiserad brottslighet växer i krisens spårKriminella nätverk förmedlar arbetskraft >>
Advertisements