Min blogg uppfattas säkerligen inte som en bokblogg av de flesta, men faktum är att den under det gångna året utvecklats till att bli en av Sveriges större bokbloggar. Detta tack vare min ständige skribent Hans Norebrink som varje vecka levererar flera bokrecensioner. Och säkerligen är min blogg en av de allra största svenska recensionsbloggarna vad det gäller facklitteratur.
Några recensioner ur högen:
- USA under skinnet
- Gängkriminalitet – en överdriven fara?
- Kapitalets springflicka
- Global omoral
- Schizofren maoism
- Realkommunismen
- Nationalismen som vägrar dö
- Guds lag eller folkets?
- Rashatets historia
- Krympande arbetarklass ger borgerliga valsegrar?
- Befriad socialism
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Bokblogg, Bokbloggar, Hans Norebrink, Recensioner, Kultur, Böcker, Blogga, Bloggosfären, Samhälle, Politik
Upptäck mer från Svenssons Nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Hans Norebrink skriver relativt ofta i den lokaltidning vi prenumerar på, Smålänningen, med den äran, och jag får skämmas lite över att jag missat att han skriver hos dig. En ypperlig skribent som är en oerhört frisk fläkt i det nyliberala träsket som tidningsvärlden utgör (även om just Smålänningen är relativt okej)
Hans och jag känner varandra sen lång tid tillbaka. Vi arbetade med centralamerikasolidaritet tillsammans på 1980-talet. Jag kände dessutom hans bror (som är död) innan jag kände Hans.
Ett svar från Hans (han har inget konto på Disqus än):
Tackar tackar. Jag skriver ju även för Göteborgs Fria på nätet och då, liksom hos Anders, blir det ofta långt.
Därför tar Smålänningen inte in mina recensioner så ofta längre. Därför tänker jag börja skriva kortversioner av recensionerna att skicka till Smålänningen.
Sedan tänkte jag även börja skriva kortrecensioner av engelska köpeböcker av faktalitteratur. Korta eftersom engelsk vetenskapslitteratur tar längre tid att behärska och då blir inte recenserandet av. Så hellre korta än inga recensioner av engelsk naturvetenskaplig oftast evolutionär facklitteratur.
Hans Norebrink