Svenskarnas köttkonsumtion ökar och ökar. Det är inte bra, främst på grund av miljön. Framförallt bidrar nötköttsproduktion till växthuseffekten genom sättet som det produceras på i utvecklingsländer som Brasilien och genom långväga transporter. Det är miljömässigt heltokigt att transportera livsmedel över hela jordklotet för att tillfredsställa en lyxkonsumtion av kött i västvärlden inklusive Sverige. Istället borde livsmedelsproduktion vara lokal och så klimatmässigt neutral som möjligt. Något som för Sveriges del visserligen skulle innebär att vi troligen är tvungna att äta kött, men inte alls i de mängder vi äter kött idag.
Läs också:
- För en jordbrukspolitik baserad på livsmedelssuveränitet
- I framtiden krävs det att vi äter kött
- Köttkonsumtion och miljö
- Är det naturligt för människan att äta kött?
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Kött, Köttkonsumtion, Köttproduktion, Boskapsskötsel, Jorbruk, Mat, Klimathotet, Miljö, Växthuseffekten, Sverige, Samhälle, Politik
Upptäck mer från Svenssons Nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
4 svar på “Svenskar borde äta mindre kött”
Kommentarer är stängda.