Mut- och ekobrottshärvorna i Göteborg

Del 14 av 27 i serien Maffia och företagande

Ett antal rättsprocesser och utredningar om mutbrott och korruption pågår i Göteborg. En är den omtalade stora muthärvan som egentligen är flera olika där flera kommunala bolag och olika byggbolag är inblandade. I samband med de utredningarna har dom i tingsrätten fallit i ett mål.

Ett annat mindre känt ärende är den stora ekobrottshärva med bemanningsföretag och svartjobb som har kopplingar till den organiserade brottsligheten som just nu också rullas upp i Göteborg. Huvudmisstänkt i utredningen är en 62-årig företagare från Lerum. Den kände brottslingen Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson är en annan som är inblandad i härvan. Tidigare var även medlemmar i Hells Angels misstänkta.

Ett sidospår till den större ekobrottsutredningen är den utredning som gäller en chef på Göteborgs spårvägar:

Chefen misstänks ha samarbetat med flera män på bemanningsföretaget, som skickat falska fakturor för drygt en miljon kronor till Göteborgs spårvägar.

Chefen är fortfarande misstänkt för grovt bedrägeri eller grov trolöshet mot huvudman, men åklagaren anser inte att det finns skäl att häkta honom

Däremot är ägaren till bemanningsföretaget, en 50-åring, liksom hans närmaste man häktade för bokförings- och skattebrott. Den senare är tidigare dömd för ekonomiska brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Skärpta upphandlingsregler och gangstergäng12 dömda för ekobrott – flera av dem kopplade till Hells Angels >>
Advertisements