Inte farligt för kvinnor utomhus – hemmet är problemet

Polisen går från klarhet till klarhet. Eller är det pressen? Häromdagen konstaterade en polis att en explosion i en videobutik inte hade naturliga orsaker. En ganska rejäl självklarhet. Nu är det en kvinna som mördats av en man hon kände som är nyheten eller det uppseendeväckande. Men herregud, i stort sett alla kvinnor som mördas blir mördade av en man de känner. Det är det normala kvinnomordet (som dock bara är cirka 10% av alla mord, dvs cirka 10 per år). Kvinnor mördas i allmänhet av sin man, sin fästman eller sin pojkvän. Om det inte är så så mördas de av nån annan man de känner så som fallet var med Nancy Tavsan i Hjällbo. Mordet på Elin Krantz var ett undantag.

Polisen tycks under senare tid ha blivit experter på plattityder eller så är media just nu befolkat av osedvanlig obegåvade och okunniga journalister som inte förstår skämt (sprängningen) och inte vet hur mord på kvinnor brukar gå till. Det är den normala misstanken vid mord på kvinnor, att gärningsmannen är någon hon känner. I det nu aktuell fallet har man ju dessutom gärningsmannen i förvar. Han har ju erkänt brottet och pekat ut var kvinnans lik stod att finna. Och inte finns det nån anledning för kvinnor att rent allmänt känna sig rädda på grund av detta mord. Det är inte ute det är farligt för kvinnor, utan hemma. Det gäller även risken för våldtäkt. Hemmet och de män man känner, kompisar, pojkvänner, fästmän, makar är de farliga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Uppdatering 19:58: Av allt att döma så är den döda kvinnan mördad av en nära anhörig, sin son.

Advertisements
 • Oskar

  32 % av alla våldtäkter begås inom nära relationer.

  68 % av alla våldtäkter begås INTE inom nära relationer.

  Men du menar att det ändå är närstående män som kvinnor ska vara rädda för?

  Motivera i så fall din åsikt.

 • Du har fel och jag har rätt. Citerat från Brå:s rapport om våldtäkter:
  http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=291

  Ett tydligt resultat är att en majoritet av alla anmälda våldtäkter begås av gärningsmän som är nära eller åtminstone ytligt bekanta med offret. När det gäller våldtäkter mot offer som är 15 år eller äldre är det vanligaste relationsmönstret att offret har eller har haft en nära relation till gärningsmannen (32 procent). Näst vanligast är att offret och gärningsmannen är ytligt bekanta (27 procent) genom att de exempelvis träffats under en kväll. I denna kategori är många av våldtäkterna relaterade till nöjeslivet.

  59% av alla våldtäkter mot vuxna begås alltså av någon som den våldtagna kvinnan har nära relation till eller är bekant med. Stöder vad jag skrev.

  Enligt samma källa begås 60% av våldtäkterna i de berörda personernas bostad. Stöder också vad jag skrev.

  Våldtäkter mot personer under 15 år begås i än större utsträckning av närstående eller släkt.

  Endast 12 % av våldtäkterna är överfallssvåldtäkter. Stöder vad jag skrev.

  Du kanske borde fundera på att lära did läsa statistik och rapporter om statistik.?