Högerextrem norrman gripen för vapeninnehav

En högerextrem islamofobisk 27-årig norrman i Larvik med skjutvapen och tillräckligt mycket konstgödsel hemma för att tillverka en bomb på 200 kilo har gripits av den norska polisen. Han tros inte ha haft någon kotakt med Anders Behring Breivik, men mycket tyder ju på att han tänkt försöka kopiera vad Breivik gjort.

Det är dags att ta islamofober som Sverigedemokraterna och andra liknande partier samt deras sympatisörer/åsiktsfränder som allvarliga hot mot det demokratiska samhället. Det finna ingen anledning att vi ska låta dem stanna kvar i vald församlingar. Utan det är bäst att rösta ut dem i nästa val. Den typen av uppfattningar som dessa grupper när är inget för ett demokratiskt  samhälle. Det gäller även andra högerextremister såsom muslimska fundamentalister. De är också ett hot mot demokratin. Inte så mycket i Sverige kanske, men i Pakistan och framförallt i länder där de regerar som det USA-allierade Saudiarabien och Iran.

Istället för regringen satsningar på kamp mot antisemitism vore det kanske bättre med en satsning på kamp mot islamofobi. Islamofobi är trots allt ett lite större problem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements